1. sevgiliden öte, bir eş, yoldaş, dost, arkadaş, hayatını birlikte sürdüreceği kişiyi aramak isteyen ^:aramıyor, sadece istiyor^ kişidir. bunun için çok uzaklardan başlamasına gerek yoktur. en yakınında yer alan potansiyel adaylarla başlamalıdır. çünkü en çok onları tanımış olabilir ve en rahat onları analiz edebilir.

    kişinin hayatını tek başına geçirmeme isteğinin birçok sebebi vardır fakat bu başlığın konusu bu değildir. kişinin yanında olmasını istediği kişiyi seçerken bakması gereken ölçü kriterlerini tespit etmesi gerekir öncelikle. çoğu insan sırf ölçü kriterlerini oluşturamadığı için aramaktan korkar, çekinir.

    kriteriniz kutsal bir kriter/kriterler midir? insanlık mıdır? yoksa etrafındakilere nasıl davrandığı mı? mesleği mi? kazancı mı? ailesi? geçmişi? geleceği? yüz, beden güzelliği? bunlar tamamen kişiye göre özelleştirilebilir kriterlerdir.

    kriterleri belirledikten sonra daha önce de söylediğim gibi etrafınızdakilerden başlayıp potansiyel adayları denemelisiniz. bu, doğrudan gidin niyetinizi paylaşın demek değildir. sadece alıcı gözle bakın, analiz edin, test edin, yem atın, aklınıza gelebilecek her türlü durum ve koşula göre almak istediğiniz cevabı alacağınız soruları sorun ve o cevapları alıp alamadığınıza bakın. ve ne olursa olsun asla kendi benliğinizden vazgeçmeyin. doğal haliniz neyse odur. aksine ya değişmek istersiniz, ya ona daha iyi görünmek: bunlar sizin sonunuzu getirecektir.

    evlenmeden evlenmeyin.
    ideallerinize ayak uydurabilecek birisini seçin.
    fikir ayrılıklarının %50'den fazla olması sıkıntı oluşturur.

    hepsini kenara bırakın, değer verin. değer göreceksiniz.
    ilgaz
  2. hem de nasıl istemek ama hem de nasıl hiçbir şey yapmamak... ilk adımı karşıdan mı bekliyorum nedir.

    daha çok beklersin diyenleri duyar gibiyim.
  3. sevgili değil de, böyle tut elimden zaman akıp geçecek nasılsa dalgamiza bakalım diyecek biri. vardı vakti zamanında, gitti ama hala buralarda bi yerlerde.nerdeyse sene-i devriyesi olacak ama gitmemekte ısrarcı. o kadar alışmışım ki hayatı iki kişilik yaşama zehrine ve zevkine tekrar öyle olsun istiyorum her şey sözlük. he ne yapıyorum bu hayat tekrar olsun diye, hiç. neden peki? sanırım utanıyorum o hala buralardayken, odamdayken, kiyafetlerimdeyken. nasıl olsun ki? e gönder o zaman onu dediğini duyar gibi oldum. biri gelmeden gitmiyorum belki ya da o gitmeden biri gelmeyecektir. durum vahim sözlükcüm. en iyisi ben böyle durayım da köprünün altından sular akıp gitsin.
  4. benim bu.

    reddedilmekten sıtkım sıyrıldığı, friendzonelardan bitap kaldığım için olabilir.

    sevileceğime olan inancımın azalmasından da kaynaklanabilir

    flörtü çok boş bulduğum, karşı cinsi "insan" sıfatıyla tanımaya çalıştığım için de olabilir

    ilişkinin manipülatif kısmını anlamadığım, insan insana bunu neden yapsın ki dediğim için de olabilir.

    şöyle bir bakıyorum; hiç ilişkim olmadı. olan ilişkiler de bana fazlaca boş geliyor. ilgi dilenciliği ya da ilgisizlik, göstermelik sorumluluk ya da sorumsuzluk arasında gidip gelen, aslında birbirini tanımayan çağımızın "paket" karizmalarına tutulmuş insanlar.

    "ya çok şey bekliyorsun alt tarafı biraz eğlenceksin" de diyebilirsiniz. belki de haklısınız. ama biraz eğlenmek düşüncesinin akıl çelmesiyle bile olsa - ki deneyip biraz eğlenmek istemeyi hiç kendime yediremedim, geri çekildim- bende bu kadar beklenti yaratıp bana bu kadar efor harcatan bir şey, hiç değilse istediklerimi vadetse? vadetmeyecek.

    o zaman gerek yok. belki bir gün gökten iner.
  5. canı yanmıştır canı. asıyonuz kesiyonuz anca. herkes herşeyi çok biliyor.
    kuz
  6. kızla tanışıyorum ardından konuşmaya başlıyorum. sonra birlikte olmak için teklifte bulunuyorum ve kabul etmeyince, bir daha konusunu dahi açmıyorum. ve sonra duyuyorum ki neden ısrar etmemişim. bende buna çıldırıyorum, kabul edeceksen, beni niye reddediyorsun o zaman arkadaş. ondan sonra neden sevgilin yok.

    edit: imla
  7. e umut fakirin ekmeği sonuçta
    belit
  8. aksini idda edenler olsa da herkes sevmeyi, sevilmeyi ister. sevgilisi olsun diye çabalamayan insan da aşkın ansızın kapıyı çalan bir olgu olduğunu öğrenebilmiş insandır. aşk arayıp da bulamayacağın bazen de kaçsan da kurtalamayacağın bir hastalıktır. son söz de cem babadan gelsin "sevda kuşun kanadında"
  9. sevgili yapmak için sevgili yapmak istemeyendir bir şekilde bir gün o kişinin kendini bulacağını düşünen kişidir. bu arada sevgili yapmak için ne yapılır ki yani kafamda deli sorular biri aydınlatsın bizde bilelim.
  10. "insan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez"

    geç kalmanın bedeli o kadar ağırdır ki, tekrar geç kalmaktan korkar.