1. uzaktan akrabamız olan hominina trollemenais cinsi canlıların kısa adıdır. ömürleri insanlara göre daha düzgün şekilde çalışan telomeraz enzimleri sayesinde 500-600 yılı bulduğu düşünülürken iskandinav yarım adasında bulunan fosiller sayesinde ulaşılan kafatası modellemelerinde görülen enseye baskı yapan kemik nedeniyle çok zeki olmadıklarını ancak yine de zeki oldukları düşünülmektedir.

    soylarının tükenme tarihi olarak net bir şey söylenemese de mit ve mitolojilerde bahsedilen çok uzun ömürlü, büyük insanların aslında hominina trollemenais olduğu iddiası dolaşmaktadır. bu nedenle 20.000 yıl öncesinde yaşanan buzul çağında çok geniş deri yüzeylerini ısıtmak için gerekli enerjiyi bulamadıkları ve soylarının bu nedenle tükendiği düşünülmektedir.

    yakın akrabaları olan hominina trollwebus cinsi canlılar ise kah internet ortamında kah gerçek hayatta aramızda dolaşmaktadırlar. görenlerin akıl sağlıkları adına engellemeleri rica olunur.
  2. (bkz: clifford clavin) başlığına taşınmasını tavsiye ettiğim başlık.

    çift l (le) ile yazılanlar lezzetsiz tek l (le) ile yazılanları lezzetli olur. birde çift l (le) ile yazılanlarının genelde ruhsal sıkıntılarının (cinsellik kökenli) olduğu rivayet edilir. aslında bu rivayeti doğrulamak için anket başlığında bir anket konusu açılarak değerlendirme yapılabilir ya neyse o ayrı konu.
  3. son zamanlarda bu işi en iyi yapan adam tartışmasız korcan cinemre'dir.
    flash
  4. uçurulma sebebi olmalı mı olmamalı mı hiçbir zaman karar veremediğim, sosyal insanın yeni doğal ortamı internet medyasının tavşan gibi üreyen yaramaz çocuğu. eskiden bunların kalitelisi vardı, makbuldü bir de. biri, böyle ortamı hinlikle, ironiyle, alayla bozan başka birine dair bir hikayeyi anlatınca hikayeyi anlatanla değil, hikayesi anlatılanla tanışmak isterdiniz. günümüz troll'ü aslında bu eski (güzel?) versiyonun yeni nesil mobilya gibi kalitesizleşmiş halidir. ama insanlığın hali ortada: ne kalitesiz mobilyaya, ne de seviyesiz troll'e önem kazandırmakta hiçbir beis görmüyoruz.
  5. merve ç.'nin eline kimse su dökemez bu konuda.
  6. bunların amacı gündem yaratmaktır. siteler durgunlastigi zaman devreye girerler ve görevlerini yaparlar. bazıları sadece zevk aldigi için yapsa da çoğu böyledir. böylece site tekrar harekete geçer.

    en büyük avları ise kendisine kızan ve cevap yazan kişidir. aklı sıra bu arkadaşlara ayar verir ama kendisi çoktan av olmuştur. zaten onun istediği bu. ona cevap yaz ki gündemde kalsın. hiç yokmuş gibi davranmak bu kadar zor olmamali. cok sinirini bozarsa engelle. sen bunu yap ki onun açtığı başlıklar sol framede yer kaplamasın. yoksa ona "troll", size "sazan" derler. haberiniz olsun.
  7. çoğu kültürlü ve deneyimli insanlardır.
    hani bir yerden sonra hayatı pek siklemezsin ya, biraz aşmış oluyorsun o zaman işte troll'lük müessesesi de böyle.
    tabi harbi harbi salak olup da troll'lüğe vurmaya çalışan da var.
    ki çok akıllıca.
    mesela bazen ciddi bazen de troll yazan bir yazar mısın?
    bir gün de kendi fikrini yazmak istedin ama insanlar troll sandı (yalancı çoban misali)
    baktın reaksiyonlar kötü hemen "şaka yaptım ikikiki", yapmanız mümkün.
    kutsal meslektir ama herkes yapamaz.
    owencanı ise troll olarak bile görmüyorum.
    troll dediğin yaratıcı olmalı.
  8. ciddi ciddi yazan insanlardan daha fazla zevk alan ve küfür yiyen canlı varlıktır.

    ayrıca;
    (bkz: don't feed troll)
  9. zekice yöntemlerle ortalığı karıştırma eylemini yapan kişi. orijinalini bulmak imkansıza yakındır.