1. Türkiye radyo televizyon kurumu tarafından 2009 yılında test yayınlarıyla yayın hayatına başlayan, günbegün kalitesini ve izlenirliğini artıran başarılı yapımlara önayak olan ve umut veren ulusal kanalımız.

    Türksat 4A----->11958 V 27500 5/6 (SD)

    Türksat 3A----->11096 H 30000 5/6 (SD) / 11054 V 30000 3/4 (HD)

    D-Smart 67. Kanal (SD/HD)

    Digiturk 190. Kanal (SD)

    Filbox:
    11096 H 30000 5/6 (SD)
    11958 V 27500 5/6 (SD)
    11054 V 30000 3/4 (HD)

    Resmi web sitesi
  2. doksan bir yaşındaki dedeme zaman geçirmesi için arada sırada açtığımız kanal.

    bear grylls çıkarsa ben de göz atıyorum. çok şey kattı bana. ıssız bir adaya düşersem yemek için son çare denize işeyip gelecek köpek balıklarını avlamam gerektiğini filan öğrendim mesela.

    kanaldaki yerli yapımlar inanılmaz gereksiz. bir yeni şükran oteli belgeseli var ki, herhalde huzurevi sakinleri keder ve sıkıntıdan ölsünler de yeni müşteriler için yer açılsın diye yayınlanıyor.

    geçenlerde "vur kassam vur, roketler tel aviv'e ulaşsın" nidaları atan kahramanımsı filistinli gençlerin hikayesi vardı. ondan önce intihar bombacısı olmayı planlayan küçük kızın çok tepki aldığı için kaldırılan hayatı.

    özetle, bilinçli tüketiniz efendim.
  3. severek takip ediyorum efenim. bir kızgınlık anıyla ki çok yerinde bir karardı, digitük' ten olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra kendisi bana ilaç gibi geldi. evet oradaki çeşitlilik ve görsel şölen yok belki ama yalnız bırakmıyoruz. olmazsa olmazlarımız arasına girdi bile. fırsat buldukça her daim elim bulunduğu kanalın sayılarına gider ve ben yine merak uyandıran şeyleri bir bir keşfetmiş olurum.
  4. bugün aynı belgeseli 3.kere vererek beni çileden çıkarmıştır. (bkz: büyük rift)
  5. çoğu kez "sinyal yok" şeklinde açılan ve tabii ki çekmeyen; çektiğinde öyle ahım şahım belgesellerin yayınlanmadığı ve bana mumla iz tv 'yi arattıran devletin belgesel kanalı.
  6. en iyi kanal olabilir -eğer aynı belgeselleri tekrar vermese ve belgesel içeriğini genişletse-
  7. bugünlerde psikoloji ve bilim temalı belgesellerle daha izlenebilir oldu. bu yapımların türkiye merkezli olması da ayrı güzel. şekil olarak avrupa-amerika standardı yakalanabilmiş fakat içerik açısından hala vasat. zamanla daha da gelişirler umarım.
    abi
  8. çalıştığı yapım şirketlerini merak ettiğim kurum. bugün yine "bu belgesel trt belgesel tarafından demir yapım'a yaptırılmıştır" ibaresini görünce bakayım dedim bulamadım. kültür bakanlığı'nın sitesinde isimleri yok.

    evde belgesel izleyip fiski içerken merak ettiğim şeyler bunlar evet.