• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.01)
true detective
2012′de, louisiana eyalet polisi dedektifleri rust cohle ve martin hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile yeniden karşılaşır. farklı sorgulamalar ile günümüzde dosya yeniden açılırken, iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların yeniden açılmasının ve 1995 yılında tuhaf bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır. zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar.


  1. ilk sezonun damaklarda bıraktığı tada oranla iyi kötü bir şekilde ilerlerken, true detective için fazla tesadüfi bulduğum bir bölüm sonuyla ikinci sezonu açtılar.

    !---- spoiler ----!

    esas oğlanlarımızdan biri cinnet geçirip gecenin bir vakti kendini yola veriyor. tam hız sınırlarının limitindeyken sendeliyor. güç bela durabildiği açıklıkta bir de ne görsün. kaybı herkes tarafından merak edilen, şehrin en önemli adamlarından birinin yakın zamanda bırakılmış cesedi, hem de bizim oğlanın seyrettiği yolda. 911 ile ihbar edilen vaka, bir şekilde diğer kahramanlarımızın amirlerine iletiliyor. biri henüz kovulduğu kumar masasından, biri sızdığı izbe barın köşesinden kaldırılıp olay yerine yönlendiriliyor. üçüncü oğlan zaten oradaydı. madem herhangi bir vatandaş gibi direkt 911'i arayacak sıradan bir polis memurusun, senin hala olay yerinde ne işin var? sonuç olarak kader, üç kahramanımızın yollarını bir şekilde kesiştiriyor.

    eğer organize bir durum değilse fazla tesadüfi ve zorlama bir tanışma partisi olmuş.

    !---- spoiler ----!

    bir geçen günlere bakıyorum, bir gelecek günlere. hüzünleniyorum.
  2. karakter hikayelerindeki metinlerarasılık nasıl işlenecek merak ettiğimdir. yoksa kafa karıştırmak için mi yapmışlar? soundtrack ilk bölümden öldürmemiş süründürmüştür, ımm leziz.

    olmuş.
  3. !---- spoiler s02e02 ----!

    velcoro büyük ihtimal yaşayacak. diziye devam edeceğini zaten biliyoruz. imdb sayfasında 8 bölüm oynamış olarak görüyoruz. fakat o saldırıdan hayatta kalarak çıkacak mı ? ondan emin değiliz.

    kuzgun maskeli adam bean bag mermi kullanıyordu tahminimce. ilk ateşte kıyafetleri hiç zarar görmedi , ikinci vuruşta hiç kan yoktu. sanırım sadece uyarı için yapılmış bir saldırı. ayrıca 3. bölümün tanıtımını izlerseniz "dedektifim vuruldu" diyor. öldüğünden bahsetmiyor. normalde o mesafeden normal bir shotgun mermisiyle vurulması halinde istediği kadar çelik yelek giysin içi dışına çıkar.

    bunun dışında iki bölümdür "black mountain Security" olarak bahsedilen bir durum var. büyük ihtimal Blackwater USA ' den esinlenilmiş. peki Blackwater USA neden önemli ? kendisine kurulan pusu ilk felluce savaşının nedenidir. Blackwater USA askerleri ıraklı direnişçiler tarafından pusuya düşürülmüş , cesetleri caddelerde sürüklenmiştir. aynı zamanda Blackwater USA ' nin rehinelere kötü (işkence,cinsel istismar) muamele ettiğine dair söylentilerde var. internetin olmazsa olmaz komplo teorileri de var tabi. Blackwater USA ' ye yapılan saldırıyı amerikanın , felluce'ye girebilmek için yaptığına dair. bunlar teori.

    benim düşüncem Woodrugh , black mountain security askeriydi. kendisi pek çok işkence yaptı , pek çok insan öldürdü. sonunda pusuya düştü ve vücudunda ki yaralara sahip oldu. çünkü 1. bölümde amirine " orada yapılanları amerika için yaptık " diyordu. bilemiyorum tabi bunlar hep teori , sadece ilgimi çekince araştırdım.
    !---- spoiler s02e02 ----!
  4. s2e2 ile bence birinci sezonu yakalamış olan dizi.

    !---- spoiler ----!

    kimse merak etmesin; ray karakterine baya yatırım yapıldı, öyle hemen 2. bölümden öldürmezler.
    rachel mcadams'ı porno izlerken görmek biraz garipti :/

    !---- spoiler ----!
  5. ilk sezonu kadar ikinci sezonunu da beğendiğim harika dizi. ilk sezonuna göre çok daha fazla karakter var bu da birden fazla hikayeyi görmemizi sağlıyor. felsefik konuşmalar da karaktere paylaştırılmış.

    bu diziyi diğer dizilerden ayıran en önemli özelliği kadrosu. hollywood dizi ve sinema olarak ikiye ayrılır ve genelde belli bir yere gelmiş sinema oyuncularını dizilerde göremezsiniz. ancak bu dizide hepimizin yıllardır beyazperde de izlediği oyuncular yer alıyor. üçüncü sezon kadrosunu şimdiden merak ediyorum.

    colin farrell'ı yeniden sevme ve taylor kitsch gibi bir oyuncuyu tanıma vesilesi oldu.
  6. iyi güzel de, şu zaten herşeyi biliyormuşuz gibi konuya ortadan takla atarak girmesini sevmiyorum şu dizinin.. ilk sezon da böyleydi bu sezon da böyle. vali kim belediye başkanına ne oldu, polis şefi kim allah belamı versin ki vins vauguhun ne iş, adı ne, mesleği ne niye böyle triplerde diye 1 saat düşündüm. elimde bi kılavuz olsa da baksam kim nedir ne iş yapar..
  7. özellikle de herşeyi biliyormuşuz gibi konuya ortadan takla atarak girmesini sevdiğim dizidir.

    zaten verdiği farklı tad buna dayanır
    kup
  8. sgoo