1. bende olmayandır. ilk okul, orta okul, lise hatta derhane, iş, staj vs.'den arkadaşlarım vardır ama üniversiteden olmamıştır.
    (bkz: marmara üniversitesi)
  2. Birkaç kişi haricinde genel dusuncemi bu arkadaş özetlemiştir.
  3. universite arkadasliklari sevgili bulana kadar superdir. sevgili bulunduktan sonra arkadasligin yerini yolda gorsem selam veririm alir. sap gelip sap gidenlerin arkadasliklari da hic bitmez.
  4. 1. sınıfta oluşturduğun grupla sandın ki 4 sene takılıp kardeş olacaksın ama olmadı 2. sınıfta küstünüz hatta her sene farklı arkadaşların oldu çünkü elin memleketinde yalnız kalmaman gerek hem canın sıkılır yani. burdan özetle kanka sende not varmı,hadi 101e gidelim,gidip tavla oynayalım,arkadaşını bana ayarlasana gibi arkadaşlıklardır.
  5. edindiğin arkadaşların karakterine, sana verdiği değere ve desteğe göre en kalıcı olacak olandır. lise gibi değildir, herkes üniversite bitince işine, evliliğine, hayatına baksa bile gün gelir toplanırsın eskisi gibi kaldığın yerden devam edersin. üniversitede insanın karakterine son halini veren yer olduğu için bir çoğu değişmez artık bu insanların. güzeldir üniversite arkadaşlığı.