1. azim,disiplin,motivasyon.
    bu üçlüden birini kaybederseniz,bir anda herşey tepe taklak olabiliyor.4 senedir aralıksız yaptığım sporu.düzensiz iş hayatı ve motivasyonsuzluk sayesinde 11 kilo alarak bıraktım.tekrar bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.meşakkatli ama sonucu mükemmel.
    leo
  2. iradedir.
    vücut geliştirmeyi anlamsız bulanları anlayamıyorum.
    vücut geliştirme için antrenman programınızı belirler, ağırlıkları düzenli olarak arttırır, beslenmenize dikkat eder, dinlenir ve sağlıklı yaşamayı amaç edinirsiniz. her şeyiniz olan bedeninizi güçlendirerek hayat standardınızı arttırırsınız.

    ancak kişi bahanesini derin dondurucudan çıkartır, mikrodalgada ısıtır ve masaya sunar: "zaman yok bro!". gelmiş geçmiş en büyük klişelerden biridir. tüm bunlar için haftanın ortalama 4 günü, günde 1 saat ve bu 1 saatin yaklaşık 15 dakikasını ağırlık kaldırarak ya da indirerek geçirirsiniz. geriye kalan 45 dakika dinlenme ve esneme içerir. yaklaşık olarak haftada 1 saatinizi, ayda 4 saatinizi direnç altında geçirirsiniz. bu mudur zor olan? hayır bu bir tercihtir ve plana uymayı gerektirir en önemlisi de irade ister. irade her şeydir!

    vücut geliştirme yapan adam da bilir antrenmanı bıraktığında kaslardaki pump'ın kendisini birkaç gün içinde terk etmeye başlayacağını ama yapar işte çünkü yapmaya devam edeceğini bilir. en azından bedenini maksimum verimle kullanmaktadır. sınırlarını görmüştür. genlerinin ona sağladığı maksimum kas kütlesine yaklaşmaya çalışmaktadır.belki yarısına bile gelememiştir ama zaten bunun bitmeyecek bir süreç olduğunu bilir. sürekli yemek yiyerek göbek yapmak marifet değildir. artısı da yoktur. ama doğru besini seçmek, vücuduna ihtiyacı olan besini sağlamak beklenmedik sıkıntılar yaşamanı büyük ölçüde önler.

    neyse çok uzadı. akıllı ve irade sahibi insanlara selam ederim.çare progressive overload!
  3. sadece fitness kısmıyla ilgilendiğim spor dalı. abartmadan, doğal beslenerek yapınca birçok artısını da görüyorsunuz.

    şöyle ki:
    -vücut direncin arttığı için daha sağlıklı oluyorsun,
    -zihin yorucu bir işin varsa deşarj oluyorsun,
    -aynada kendine baktığında daha mutlu oluyorsun,
    -daha kaliteli uyuyorsun,
    -spor yapınca beslenmene de dikkat etme hissi doğuyor ve daha sağlıklı besleniyorsun.

    bu artılar çoğaltılabilir.

    imkanlar dahilinde kıyafetin en kalitelisini giyen, arabanın en pahalısına binen yemeğin en lezzetlisini yiyen insan oğlu vücuduna niye en iyi şekilde bakmaz ki? en değerli varlığımı bedenimiz, sağlığımız değil mi?

    avrupa'nın kızları neden bu kadar güzel fiziğe sahip erkekleri neden bu kadar fit diyeceğinize gidin bir bakın adamlar nasıl spor yapıyorlar. spora, fitnessa, body buildinge asıl işlerini aksatmadıkça ayrılan vakit hiçbir zaman vakit kaybı değildir.
  4. bütün fiziksel sporların temelidir. fiziksel olarak güç, dayanaklılık ve kuvvet isteyen sporlarla uğraşan herkes vücut geliştirme yapar. sadece vücut geliştirme ile uğraşanlar için kendi başına bir spor dalıdır.

    sporun amacı vücudumuzda bulunan kasları çalıştırmaktır. vücudumuzda 6 temel kas grubu bulunmaktadır. bunlar: göğüs, omuz, sırt, kol, bacak ve karın kaslarıdır.

    nasıl ki matematik neredeyse tüm pozitif bilimler için gerekli temeli sağlıyorsa vücut geliştirme de fiziksel sporlar için gerekli temeli sağlar.

    haftada sadece 3 gün birer saat bu spora ayıran insanlar hem sağlıklı hem de aynaya baktıklarında memnun olacakları bir vücuda sahip olurlar. yaklaşık 200-300 tl arası bir masraf bu sporla ömür boyu uğraşmak için yeterlidir. üzerine bir de beslenme düzeninizi değiştirdiğinizde sizin için bir hayat tarzı olur.

    haftada 3 saat ayıramam diyenler için her sabah kalktığınızda her kas grubunun temel hareketinden ortalama kilo ile ortalama tekrar sayısında bir set yapmak(10 dakika sürer) bile kasları güne hazırlar ve gün içerisinde fiziksel performansını arttırır.
  5. vücut geliştirmeyle ilgilenen biri olarak biraz kelam edeyim.

    -öncelikle bu sporu yapmadığı için yapanları küçümseyenleri anlamıyorum. ulan adam canı istiyorsa yapar sanane? ha bir de bunların "sırf kız tavlamak için yaptıklarına bak" diyen versiyonları var. takmayınız arkadaşlar.

    -bu sporu sırf kız kaldırmak için falan yapan varsa ağır maldır, bu tür tipleri çok gördüm salonda. emin olun birkaç ay yapar sonra "eh kızlar bunla idare etsin ehe" diyerek çekip giderler. meydan sonuçta bu işi sevenlere kalır.

    -şimdi kimse birbirini kandırmasın, dış görünüş önemli. dolaylı da olsa vücut geliştirme çevrenizde size bir saygı sağlar, tabi hanzonun teki değilseniz. kıyafetler için yapılmış uygun vücuda sahip olmak güzeldir. bir de şunu belirtmek gerekir ki iki kas yapayım kızların dikkatini çeker diyorsanız yanlış düşünüyorsanız. tüm erkek arkadaşlarınız spor yaptığınızı anlayıp "oo iyi gidiyorsun" falan filan diyecek ama bir kız bu gelişimi anca 3-4 ay sonra farkedecektir.

    -"iki üç ağırlık kaldırıcam tüm yağlarım kas olacak" demeyin. cardio önemlidir arkadaşım, tabi eğer yağsız bir vücudun varsa cardioyu çok önemsemeyebilirsin.

    -her vücudun ayrı bir kas genetiği vardır. mesela arkadaşınızla başladınız bir ayda onda gözle görülür bir gelişme var sende yok mu? takmayacaksın ve devam edeceksin, moral bozma. hareketleri doğru yaptığından emin olduğun sürece mutlaka karşılığını alırsın.

    -vücut geliştirme boyu kısaltmaz arkadaşlar. halterci değilseniz sıkıntı yok. genelde vücut geliştirenlerin vücudu kısa oluyor tanısı var ama bunu şöyle açıklıyorum ben; bizim genetiğimizden midir nedir genelde orta-kısa boylular geniş omuzlu ve vücut gelişimine uygun kişiler oluyor, uzun boylu ve vücudunda potansiyel gören pek kişiyle tanışmadım.

    bunların üzerine birkaç da uyarı yapayım.

    -instagramdaki günde bir defa salondan fotoğraf paylaşmak zorunda değilsin arkadaş, bu ne şekilcilik?
    -sürekli "ben kas yaptım" tarzı dar şeyler falan giymeyin, size yakışanı havanın durumuna göre giyin. bu gözler ocak ayında ince badiyle dışarıda takılan adam gördü lan. oğlum manyak mısınız?
    -bu sporun hakkını vereceğinizi düşünüyorsanız başlayın. yoksa sizin için birkaç aylık bir macera olur. beslenme düzenine, uykunuza, günlük temponuza dikkat edin.
  6. halter ve benzeri ağırlıkları kaldırmak yerine, şınav, mekik ve barfiks hareketleri ile vücudun kendi ağırlığının kaldırılmasını daha mantıklı ve sağlıklı buluyorum.vücut geliştirmeyle ilgilenen arkadaşlara tavsiyem 23.00 - 04.00 saatleri arasında uyumalarıdır. bu arada sporun her türlüsü güzeldir, saygılar.
  7. ayarında yapılanı iyidir iyi!! kafayı bununla bozup kendini hulk'a çevirenlere diyecek söz yok tabii, evlerden ırak! ama hangi kadın geniş omuzlu, kolları kaslı, six packsli bir vücuda çirkin diyebilir ki? keşke yurdum erkeklerinin çoğu kıyısından köşesinden bu işe bulaşsa da yazın plajlarda göz zevkimiz katmerlense! ama tekrar ediyorum abartmadan. şu vücut dünyanın en estetik görüntüsü değil de ne?
  8. evdeki (bkz: barfix) demirim ve 2 (bkz: dumbell) ımla katıldığım eylem.
    mosby
  9. zor birşeydir.zaten zor olmasa herkes yapardı bu işi dostlar.bu arada freeletics'e bir bakın derim.
  10. nöronlar ölürken, kas yapmak mantıksız.