• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.


  1. fight club gibi filmlerden etkilenmiş bir yönetmenden çifte şaşırtmacayla kendini begendirmiş konusu ve görselligiyle -izleyen hangi bölümü söyledigimi anlar- bir başyapıt olmasada bayağı saglam film. daha sonrasında çıkan mr. robot bu film ile benzerligiyle 1. sezonu tamamlamıştır.
  2. sonunda birden fazla kere ters köşe yapmasıyla gönlümde yer etmiş kaliteli alman yapımı.
    kg
  3. enfes ötesi alman filmi. orgazmdan daha zevkli anlar bu filmin sonu ile resmen birebir uyuyor. muazzam bir kurgu. filmi izlerken birden fazla oha lan diyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    filmin en güzel sahneleri ise sanaldaki hackerlerin birbirleriyle olan iletişimini karanlık bir tren vagonunda sanki gerçek hayatta karşılıklı konuşuyorlarmış gibi göstermeleri.

    !---- spoiler ----!

    v for vendetta gibi değeri sonradan anlaşılacak bu filmin. hatta kült film bile diyebiliriz bence. zaten bundan daha boktan filmlere kült diyolar buna da kült desek nolacak sanki. izleyin, izlettirin, baskı kurun izletin.
  4. hayatımda izlediğim en çarpıcı sonu olan filmdir kendisi
  5. mizah,heycan,aksiyon ve süpriz sonlar...
    aradığınız herşeyi size verebilir.
    ufak detaylara dikkat eden kimseler,bence çok daha fazla beğenecekelrdir.
    olmadı birkaç defa izleyin.
    güzel filmler bunu hakeder ve who am i kesinlikle bunu hakediyor.
  6. fight club ve mr. robot tadında bir film, harmanlanmış gibi. yine de paçayı sıyırarak değil de daha vurucu bi final olabilirdi. polisiyeye kaçmış biraz da. yine güzel işlenmiş. vakit ayırmaya değer.
    abi
  7. mr. robot'un çok esinlendiğini düşündüğüm, izlenmesi gereken bir film. sonunu unuttum o yüzden bir kez daha izleyeceğim.
  8. akıcı, heyecanlı, akıl oyunları ile ters köşe yapan keyifli bir alman filmi..
    dewe