• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.


  1. (bkz: mr. robot) adlı dizinin senaryosunu bu filmden arakladığını düşünen bir tek ben miyim?
    güzel ve kendini izleten bir film. alman sinemasının (bkz: die welle) ile beraber güzel örneklerinden.
  2. izlenilirken son ana kadar ''meeh klasik hacker filmi işte ya'' derken plot twistler ikili üçlü zuhur eder ve mindfuck* yaşayıp senariste hayran kalirsiniz.
  3. harika bir final ve harika müzikleriyle alman işi fight club, hack temalı olağan şüpheliler.
  4. fight club ile benzerliklerini yalnizca ben fark etmiş olamam. izlerken sıkılmadım. yonetmenin chat odalarini metro vagonlari ile görselleştirmesini çok başarılı buldum. boş vaktimde tekrar izlermiyim ? evet
  5. !---- spoiler ----!

    en sonda çocuğun şizofren olduğuna ben bile inandim kimbilir belkide gerçekten şizofrendir??

    !---- spoiler ----!
    niko
  6. konusu itibariyle üst sıralara konulması gerekir, kurgusu, olayların işlenişi, oyunculuklar ve sürpriz sonu ile mutlaka izlenilmesi gereken hiç sıkmayan film.
  7. bu yaz filmi izlerken lan yoksa fight club kafasına mı gidecek diye korkarken güzel ters köşe yapıp akıp giden film olmuştur.filmi izlerken bi tek benim mi aklıma geldi bilmiyorum ama bizim bi redhack vardı ne oldu o?
  8. filme, tipik vasatın biraz üstü alman filmi diye başlamıştım ama fazlasıyla şaşırtmıştı beni. ha film ara ara başka bir filmi anımsattı bana bazı sahnelerde.
  9. istediğinde yapılıyor sözünün karşılığı gibi bir film. sinema sektöründe amerikadan başkası fazla önemsenmezken üst üste ters köşe yapan bir alman filmi tamamıyla ortalığı karıştırmış oldu.
    ezilen, kendi kendisini dahi hor gören bir bireyin yetenekleriyle bambaşka bir dünyaya kapı açmasını anlatıyor film. son dönemlerde ön plana çıkan ve hatta dillere pelesenk olmuş olan sosyal mühendisliğin bu kadar hızlı yayılmasının da sebebi bu film. hatta bu sosyal mühendislik olayını da çok güzel bir şekilde açıklamışlar filmde.
    kurgu olarak başarılı olduğunu düşünüyorum. olayların sunuluş biçimiyle sizde de merak uyandırmayı başarıyor. bilim kurgu tarzı sevenler için oldukça güzel bir nimet ve bilişim alanına ilgisi olan birisine ilk önerilecek filmlerden.
    izlenesi.
  10. kişinin şizofren olmadığı çok belliydi kameralar ile sisteme girişin aynı saniye yapılması veya çivi sahnesinden önce eli hep gözükürken o sahneden sonra elini göstermemeye dikkat etmeler falan
    ekura