1. aç kalmayacak, aç bırakmayacak güzel bir adamdır...

    ekleme: eğer yemek yapma eylemi esnasında ve sonrasında mutfak atom bombasına maruz kalmış gibi olmuyorsa o adamla direkt evlenebilirsiniz...
  2. google'ın varlığından haberdar olan erkektir. zaten yemek yapmanın da diğer tüm eylemler gibi cinsiyetle bir alakası yoktur. alakalı hale getirmek hatalı bir tutum olacaktır.

    buradaki yemek yapmak eğer ki acayip bir şef olmak falan değilse, okuma yazma bilen ve bir engeli olmayan herkes yemek yapabilir, bütün yemekleri. tam burada belki yemeğin lezzetinden bahsetmek gerekir. evet yapılan yemek belki el alışkanlığıyla kendine lezzet katar. fakat tarifine uygun yapılan her yemek afiyetle yenebilecek düzeydedir. mükemmel olmak başka bir konudur, ki bunun da cinsiyetle alakası yoktur.
  3. tek yaşamaya başladıktan sonra karnımı doyuruyum derken, olayın zevkli olduğunu anlayıp mutfakta vakit geçiren biri olarak, normal bir kişidir diyebilirim. içli köfteye kadar gittim yani olay baya güzel, yapmasıda yemeside tavsiye ederim.
  4. tam da makarnayı suya koyup gelmişken gördüğüm başlığa bak.
    evet, açıklıyorum, erkek canı isterse yemek yapar.
    istemezse dışarıdan söyleyip doymak veya aç kalmak gibi alternatifleri de var tabii.
  5. tüm yorumları okudum. konu hakkında da bilirkişi değilim, lakin yıllardır bu işi profesyonel anlamda yaptığım için, konu hakkında sayfalarca yorum yapmak yerine sadece yorumlardaki fantastik tespitlere değineceğim.

    neymiş efendim yengeç ve boğalar yemek yapar da oğlaklar da yetenekli ama yapmaz.
    (burç olayına nasıl ve nereden bağladı bilmiyorum ama tebriği hak ettiği kesin, arkadaşın)

    genelleme yapılarak ve destek çıkılarak, yemek yapan erkeklerin uzun olduğu söylenmiş!
    ( dünyaca ünlü şeflerden tutun da, amatör aşçılara ve sadece kendi kendine yemek yapan arkadaşlardan örnekler vermeye üşenmesem buralara bir kaç bin isim yazardım da neyse)

    sadece makarna yapmayı yemek yapmak sanan arkadaşları da unutmadım.
    (haklı tabi, emek var sonuçta sen kalk makarnayı o kadar saat haşla!, uğraş!, üstüne ketçap falan zor iş azizim)

    başka bir arkadaşta küp kes at ölsün, su koy pişsin demiş!
    (keşke her şey o kadar basit olsaydı da)

    özet: yemek yapmak abartıldığı kadar zor değil ama yukarı da bahsedildiği kadar da basit değil. sadece iki yumurta kırıp, makarnanın dahi hazırını yapan ve yemek yapıyorum diyen arkadaşlar: üniversitelerde ''mutfak sanatları ve gastronomi'' adında bölüm var sanat diyor bak, uyandırayım.
  6. çok azı yemek yapmasını gerçekten biliyordur. bunların çoğunluğunun yemek yapmaktan anladığı internetten okuduğu veya annesine telefon edip aldığı tariflerin ikinci sınıf kopyalarını hazırlamaktır.
  7. yaparız yapmasına da bir faydasını görmedik kilo almaktan öte.
  8. bence bu bir kac kategoriye ayrilmali.

    1) zorunluluktan yapanlar : bu gruptaki erkeklerimiz, muhtemelen ilk eve cikma asamasinda disarda bir kac öğün yedikten sonra ufak bir matematiksel hesapla ayin ortasini dahi getiremeyeceklerini anlayinca, 1 liraya aldiklari makarna ve bir kac yumurtanin da doyurma gorevini layikiyla yerine getirdigini kesfedince, yemek pisirme hayatina baslayan, ve zamanla ayni seyi yemek olmasin diye envai cesit "yenilebilir" makarna sosu deneyerek ( en son patlicanlisina denk geldim, ölüyoduk) maksimum varyasyonlara ulasan % 90ini ogrenci arkadaslarimizin olusturdugu gruptur.

    2) arada bir zevk olsun diye mutfaga giren erkekler: bu gruptaki arkadaslarimiz, genellikle zor pisirilen "havalı" bir kac yemek ezberlemis ve de eve cagirdiklari karsi cins arkadaslarini etkileme cabasinda olurlar. zevk de zaten yemek sonrasinda gelir. (bkz: ouuuv ne kadannn da marifetli bi erkekkk)

    3) meslek olarak yemek yapan erkek: bence en merti bu gruptaki erkeklerdir. luks bir restoranda ordegin bir yerlerine portakal koyup sunan da ascidir, esnaf lokantasinda kuru fasulye pilav yapan adam da. ikisi de para icin yaparlar bunu.

    4) karisinin yaptigi yemekleri begenmedigi icin mutfaga giren erkek : bu kategorideki erkekler arasindan bazilari tongaya dusmustur. bazi kadinlar bilerek lezzetsiz yemek yapar ki yemek isini kocalari halletsin. koca tuzluysa disardan soyler degilse onlugu baglar kendi girer. tabi burda adam da uyaniklik edip lezzetsiz yemek yapmali ki kadin da bu isten vazgecip, sen zahmet etme hayatim diyerek dogustan ogrendigi yemek yapabilme kabiliyetiyle mutfakta harikalar yaratsin ve mesut hayatlarina devam etsinler.

    5)karisinin, ev arkadasinin, partnerinin yukunu hafifletmek icin mutfaga giren erkek: bu kategorideki adami bulursaniz evlenin, fedakar erkek pek kalmadi.
  9. biraz kadın-erkek şeysi gibi görülebilir fakat sadece normal olduğunu kastetmek adına kulaktan dolma bir sözü paylaşmak istedim

    kadınlarda yemek yapar ama dünyanın en iyi aşçısı yine bir erkektir.
  10. 2 senelik deneyimimle gayet iyi sushi yapıyorum diyerek dahil oluyorum.

    not : et yahni , pilav , tavuk sote gibi basit yemekleri kastetmeye gerek duymuyorum.
    (bkz: ne kadarda maharetli bir erkek yahu)