1. dert sahibi olmak sağlıklı bir şey sonuçta. kişiyi hayatta tutar. lakin öncelikli dert, kendi derdimizi kendimizin seçememesi.
  2. 3 yıldır ilk kez bağırdığını duydum, beni çok korkuttun. seni anlattığım herkese dünyanın en iyi insanıdır, melek gibidir diyorum, ama değilsin sevgilim. bunu bana bu şekilde anlatman gerçekten kırıcıydı. artık yoksun. böyle olmaz, bu şekilde devam edemeyiz. annesine böyle davranan biri bana nasıl davranır ki? kendi anne babamın ilişkisini istemiyorum, çocuğum benim yaşadığımı, gördüğümü görmesin istiyorum. özür dilerim.
  3. romantik acıların, idealist bakış açılarının tozunu attırdığı bu ortamda daha vıcık vıcık bir dertle geliyorum. bütün yoksulluğumun, sağlık sorunlarımın, gelecek kaygısının önüne koyduğum jöle tadında bir dertle geliyorum!

    ev yakınlarında gördüğüm bir yavru kedi için (evet mutlu olsa bile) her haftayı kendime zehir ediyorum. zayıf, habersiz bu yavruyu çocukların kontrolsüz sevgisine ve tanrısal merhametsizliklerine, sıcak yada soğuk havaya, annesini kaybetmiş olma ihtimaline, yiyecek bulamayıp ölme ihtimaline terkettiğim için çektiğim acı somutlaşıp midemle boğazım arasında gidip geliyor. ben ki ne bir cenazede üzüntü nede bir düğünde sevinç emaresi gösteremeyen adamım. var mı bu hastalığın bir çözümü?
  4. dertlesecek insan araniyor ilanlarini gorunce dedim ki bir dert kosesi yapalim, bire bir konusulacagina ortaya konusulsun, daha cok insanin derdini cozeriz belki. dertler paylastikca azalir.
  5. kışın gelmesiyle birlikte, yaz tatili için erken rezervasyon ve otel seçimi aile gündemimizde yerini aldı. bu yıl da yarı memleketim sayılan muğla yollarına düşeceğiz gibi. ama bir sorun var; kedimiz kefir ne olucak?

    önce yanımda götürmeyi düşündüm. hayvan alan bir otel seçeriz dedim ama yaz sıcağında 12 saatlik yolculuk -hele kardeşimle ben bile arabaya zor sığarken- hayvancağızı haşat eder. ayrıca kedilerde düzenin bozulması stres yaratıyormuş.

    sonra annem evde bırakırız, alt komşuya da söyleriz her gün mamasını suyunu verir dedi. ancak yaşını doldurmamış kediciğim bütün günü bizle dipdibe, oyunlar oynayarak geçirmeye alışık. geceleri de beraber uyuyoruz. neredeyse 1 hafta boyunca evde yalnız kalması onu çok kötü etkiler.

    veterinere bıraksam bu sefer de kafes içinde duracak ki hem düzeninden olacak, hem de geniş alanından...

    tatile gitmemeyi bile düşünmeye başladım. ama ailemin bunu kabul edeceğini sanmıyorum. sonuç olarak şimdiden dertlendim, bütün gün bunu düşündüm ve hala ne yapacağımı bulamadım...
  6. --sende hoşlanmadığım hiçbir şey göremiyorum.
    ---ama göreceksin. ben de senden sıkılıp kendimi kapana kısılmış gibi hissedeceğim.
    --tamam
    ---tamam

    çıkamıyorum sözlük.kurtaramıyorum kendimi.biri yardım etsin bana