1. saçmalıktır. ben buna saçmalık diyorum diye, bana vatan haini diyecek olanların ise bu düşünce kendi yobazlığıdır. bir savaş çıksa, bende ülkemi savunmak için elimden geleni yaparım, yapmaya çalışırım fakat ben niye askere gitmek zorundayım onu anlayamıyorum. evet lisans mezunuyum, mesleğim var ve yüksek lisansta altıncı dönemimdeyim hala gitmedim ama bana diyor ki bu yaz mezun olamazsan gitmek zorundasın, ha ben mezun olacağım da kendimi bu alana yönelttim ve ülkeme bu alanda fayda sağlamak istiyorum, bırak benim askerliğim de böyle olsun. oturduk bedelli bekliyoruz.
    devletin saçma yaptırımlarından biri de bu ki bunun daha hafif versiyonu ve diğer mağdur olduğum durum genel sağlık sigortası ve dolaylı olarak gss prim borcu
    1940
  2. zorunlu askerlikle alakalı şöyle bir ... harita

    mavi ile gösterilen ülkelerde zorunlu askerlik yok.
    kırmızı ile gösterilen ülkelerde zorunlu askerlik var.
    türkiye'nin de bulunduğu turuncu alanlar ise zorunlu askerliğin kaldırılmasının gündemde olduğu ülkeler.

    bakıldığı zaman amerika ve avrupa ülkeleri gibi olmak istiyorsak zorunlu askerliği kaldırıp, profesyonel askerliğe geçilecek ya da orta asya ülkeleri gibi olmak istiyorsak böyle devam edecek.
  3. devletin bireysel olarak halkını tanıması ve kimlerin zorunlu kategorisinde yer almasi gerektiğini çıkarması gereken askerlik türüdür.

    !---- spoiler ----!

    sen annene bakıyorsun sayin vatandaşım. sen olmazsan kardeşlerin aç annen güçsüz kalır. gel sen yapma. inkanin varsa para ver yoksa ispatla canın sagolsun diyelim.

    !---- spoiler ----!

    (bkz: modern devlet)
    (bkz: mutlu vatandaş)

    askerde adamlara insan mualemesi yapılmadığı icin gelmek istemiyor kimse. bunlarda zorunlu yapıyor. aah ahh. neden mi ah. ben bizzat içeriklerindeyimde ondan. bana hiçbir hizmet ve emek vermeden benim 10 yılımî satın aldılar. mecburi hizmet dediler. bana 12 ay askerlikten bahsetmeyin.
  4. ülkemizdeki askerlik şu an çok kötü durumda. acemi erlerin teslim olmuş terörist kadar değeri yok. eğitimlerin içi boşaltılmış durumda. çoğu asker 12 ayda 11 kurşun atıp geri dönüyor. zaten o eğitimlerinde seviyeside çok düşük.

    fakat askere ihtiyacımız yok gibi hayallere kapılmamak lazım. 3-15 sene içinde savaşın içine bizde gireceğiz. eğer kimse bu ülkeyi savunmazsa suriyeden farkımız kalmaz.

    evet bireysel olarak bakarsanız askerlik saçma gelebilir, bireysel zarar olarak görebilirsiniz ama kimse gidip bu ülkeyi savunmazsa uğrayacağınız zarar daha büyük olacaktır.

    kurtuluş savaşında insanlar padişah ülkeyi batırdı o toplasın demediler. gidip gerekeni yaptıkları için şu an ortadoğudan çok farklıyız.

    zorunlu askerlik mi iyidir profesyonel mi bilemem fakat türkiyede ki zorunlu askerlik ile kıyaslamayın. tsk 30 yıl önce tsk idi. şu an askeriye sadece itin kopuğun ve saf anadolu çocuğunun toplandığı yer.
  5. kesinlikle profesyonel ordu olmalı. eline silah almamış kişiler gidiyor askere, sonra ateş düştüğü yeri yakıyor. savaşa amenna herkes gider, gitmeli; ama ben böyle çürük çarık olmasını istemem. askerin esrarla, hapla tüple işi olmamalı. bordo bereli gibi olsa askerlerimiz düşün, çoğu ülke korkar. ve şu da var, insan sevdiği işte başarılı olur. askerliği çok seven insanlar var, disiplin aşığı insanlar var. işte onlar asker olarak doğmuş.
    han
  6. olası savaş durumunda orduya katılmanızı sağlayan , basit askeri teknikler ve silah bilgisi ile minimal oranda kendinizi savunmanız için bilgi veren önemli oluşum.