1. buraları okuyan, tus için hazırlanan bir tıp öğrencisi vardır. kendisine bu ilaç ve ritalin ile ilgili, yüksek düzeyde tecrübelerime dayanarak altın sayılabilecek birkaç önerim olacak;

    bu ilacı tus'a 2 aydan daha önce başladıysan sakın bırakma. 2 aydan önce başlamadıysan sakın başlama. öncelikle bunu oturtalım...

    ailenizde şizofreni ve benzeri psikotik hastalık öyküsü varsa ilaca başlama! bu ilaç normal bir insanı nadiren halüsinasyon gördürecek derecede psikotik atağa sürükler. ama kişinin tabanında şizofreniye meyil varsa direk uçurumdan aşağı itebilir ve tus maratonunda büyük yara alabilirsiniz.

    çoğu insanın aklında concerta mı ritalin mi daha etkili sorusu vardır.

    ritalinin yarı ömrü 4-5 saattir. yarım saatte kana karışır. 4-5 saat seni üst düzeyde tutar, ardından aniden düşersin. concerta ise yaklaşık 12 saatlik yarı ömre sahiptir, ritalin kadar pik yapmaz ama bazal düzeyde dikkatini sürdürmeni sağlar, birden düşme derdin olmaz. sabah 9 gibi aldığın concerta 8-9 gibi etkisizleşir. bu demek oluyor ki, akşam 8-9 gibi aldığın ritalin uyku düzeninde çok fazla etki negatif etki yaratmazken, concertayı akşam 8-9 gibi alırsan gece yatağında, sokaktan gelen ışığın duvardaki yansımalarını izler durursun... kısacası concerta ile abuse (kötüye kullanma) yapamazsın.

    ritalin saftır, kana yarım saat içinde tamamı karışır. concerta ise sr denilen (sustained release) özel bir işlemle yavaş ama sabit şekilde salınır. aynı etken madde olmasına rağmen concerta sr olması için bir işleme tutulmuştur.

    en önemli özellik! concerta anksiyete yapar, ritalin öfori yapar. concerta aldığınız zaman etrafınızdakilere çatarsınız, tus önünüzde dağ gibi büyür, başaramayacağım korkusu oluşur. ritalin alırsanız adeta koy ver g^:ö^tüne ben hallederim bu sınavı formatına giriyorsunuz. dedim ya, ritalin işleme tutulmamış saf amfetamindir. bu özelliğiyle ritalin sınav stresiyle mücadelenizde yardımcı oluyor.

    velhasıl doğru bildiniz. ben ritalin kullandım, concerta kullanan arkadaşlarım da süreç içinde ritaline döndüler. bu ilaçlar ve yan etkileri konusundaki aklınıza takılan soruları lütfen özel mesajla sorunuz.
    bilim

mesaj gönder