1. bu haziran ya da eylül ayında yüksek lisansımı bitireceğimden mütevellit, geleceğe yatırım olsun diyerekten acaba yetiştirebilecek miyim diye düşünüp girdiğim hem yetiştiremediğim hem de 15 dakika erken çıktığım sınav. sayısal 1 ve 2'yi bitirdiğimde sınavın bitmesine 30 dakika kalmıştı ki benim de 44 geçe gibi çıkmam gerekiyordu sözel 1'i tamami ile sallayarak sınavdan ayrıldım.

    sınava gireceğim okulun önünde saat 09:00 sularında yerimi aldım ve kapıya doğru yöneldim, ilk denememde saatin var giremezsin diyerek dışarı çıkardılar, arabaya gidip saati bıraktım. ikinci deneme de kalemle giremezsin yukarıda zaten kalem veriyorlar denildi tamam yanımda dursun bari dedim hayır alamayız dedi yine dışarı çıkarıldım ve tekrar arabaya gidip bu sefer kalemi bıraktım. son denemede ise araba anahtarı ile giremezsin dedi, her şeyim arabada onu da almazsanız ben ne yapacağım emanetçiye ne kadar güvenebilirim dedim yine yemedi dışarı gönderdi. bu sefer anahtarı saklayarak içeri girmeye çalıştım fakat adam eline aldığı dedektör ile tüm vücudumu önlü arkalı olarak dolaştı ve anahtarı yine çıkarttırdı. neyse küfürler eşliğinde okul bahçesinde dolanırken arkadaşımı gördüm ki en son ona bıraktım sağolsun ama ciddi anlamda algılayamıyorum araba/ev anahtarı ile ne yapabilirim diye bir düşündüm.

    tekrar sorulara dönecek olursam sayısal kısmı kolay gibi gözükse de çok zordu, mantık soruları ciddi anlamda oyalıyordu yaptım fakat çok zaman kaybettim. acaba girdiğimde yetiştirebilir miyim sorusunun cevabını sınav bana bok yetiştirirsin olarak açıkça verdi. sözel kısmında zamanım kalmadığından ötürü 5-6 soru okuyabildim fakat iki şık arasında kaldığım da oldu pek netlik yok gibiydi ve yine çok uzun paragraflar mevcuttu. bu sınava girecekseniz soruların, konuların cinliklerini pratik yollarını öğrenip bol bol süre tutarak deneme çözüp girmeniz gerekiyor. evet akademik bir kariyer için zaten gerekli olan tek olay pratiklik ve çabukluk o yüzden üç yıldır yüksek lisansı bitiremedim. hocalarımızın en dikkat ettiği kriter çabuk olmak, süreyi iyi kullanmak.
    1940

mesaj gönder