1. naruto serisi ilk göz ağrımdır, her ne kadar sevsem de ondan daha güzel bir çok anime izledim.

    bunlardan death note ve code geass'a nerdeyse herkes tarafından değinilmiş. bence de akıl yürütme/strateji türü sevenlerin ağzının suyu akarak izleyeceği iki seridir. code geass, deha üzerine bir de aksiyon ekleyerek tadından yenmez olmuştur, gözümde death note'dan bir tık öndedir.

    fullmetal alchemist serisi de hikayesiyle ve evreniyle tekrar tekrar izlenebilesi serilerdendir. hem güldürür hem de sağlam ağlatır. seride kullanılan simya felsefesi herşeyin bir bedeli olduğu üzerine kurulmuştur ki ana karakterler de bu bedeli ödeyerek yola çıkmışlardır.

    hunter x hunter, en sürükleyici animelerden biridir. ilk bölümden son bölüme kadar heyecanla takip ederek tek solukta izleyeceğiniz bir anime arıyorsanız şiddetle tavsiye ederim. ayrıca ana karakter çoğu seride olduğu gibi salak ve güçsüz olarak başlamaz, bu da bence bir artı.

    shingeki no kyojin gerçekten çok mükemmel bir ilk 25 bölümle başlayarak yaşattığı gerilimle iliklerimize kadar bizi ürperten yeni animelerden. ancak devamı böyle olur mu, bilemiyorum.

    one punch man super kahraman klişeleri ile dalga geçmek için yazılmış bir seri olup hayli eğlencelidir. gülmek isteyenler için birebir. ancak henüz 12 bölümü var elimizde.

    hellsing serisinin ana karakteri olan alucard'da bir vampire dair aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. kan dökülmesinden hoslanmiyorsaniz uzak durun derim :)

    tokyo ghoul da çok kanlı bir anime olmakla birlikte aslında arkaplanda bir felsefe işlemektedir. ana karakterin değişime karşı direnci, sonrasında kabullenmesi, daha sonrasında da değişimin iki ucunu uzlastirma misyonunu edinisini izlemek, insanı ister istemez seriye bağlıyor.

    şu anda güncel olarak one piece'i takip ediyorum keyifle. serinin uzunluğuna aldanmayın, hikaye gayet akıcı bir şekilde ilerliyor. özellikle de karakterlerinin teker teker ilmek ilmek işlenişi seriyi ayrı bir yere koyuyor. 740.bolumu yayınlandı en son, hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum. hatta serinin gelişme bolumundeyiz henüz :)

    bleach kılıç severler için, samurai champloo dövüş sahneleri için, basilisk dramatik bir aşk hikayesi severler için önerilebilir.

    ancak en iyisi hangisiydi diye sorarsanız, gonlumdeki yerini hiç bir animeye veremeyeceğim rurouni kenshin'dir (samurai x) derim. yukarıda olumlu olarak bahsettigim tüm özellikleri haiz olmakla birlikte fazlasını da sunmaktadır. şu ana kadar da hiç bahsedilmemiş, bence göz ardı etmeyin arkadaşlar :)

mesaj gönder