1. bu hastalığı görünce aklıma hep temizlik hastaları gelir. sanırım bunun nedeni trt belgeseldeki temizlik hastaları programı. denk geldikçe izlerim. insanlara yardım eden temizlik hastalarını gösteriyor programda. program ingiltere de çekiliyor. neyse fazla konudan sapmadan asıl yazma sebebime gelelim.

    asıl yazma sebebim dün haberlerde gördüğüm bir obsesif kompulsif bozukluk hastası kadının ölümü. kadın halk arasında kezzap olarakta bilinen tuzruhu ile çamaşırsuyunu karıştırmış ve çıkan klor gazını solduğu için ölmüş.

    öncelikle çamaşırsuyunu bilmeyenler için söyleyeyim kendisi klordan oluşuyor ve domestos diye bilinen temizlik maddesinin su ile seyreltilmiş hali. tuzruhu ise genelde sonu boşanmakla biten evliliklerde adam olamamış erkeklerin eski eşinin suratına attığı madde olarak bilinir. çok aşırı yakıcıdır. geçtim narin insan bedenini, döktüğünüz yerdeki taşları mermerleri bile delebilir. bu iki madde zaten tek başlarına zararlı iken karıştırıldığında 2 kat daha zararlı ve zehirli oluyor.

    sözlük ortamı genelde genç kişilerden oluştuğu için pek bilinmez diye tekrar ve tekrar söylüyorum, asla ve asla 2 tane kimyasal maddeyi birbirine karıştırmayın. aldığınız ürün kilo hesabı satılıyorsa satın aldığınız yere sorun karıştırırsam herhangi bir sorun olur mu diye. bir bilgisi yoksa veya emin değilse karıştırmayın.

mesaj gönder