1. gitarda jimmy page, vokalde robert plant, basta john paul jones ve bateride john bonham dan olusan efsane rock grubu.
    gelmis gecmis en iyi gitaristler, bas gitaristler, davulcular, vokaller diye ayri ayri listeler yapsaniz ; bu grubun her uyesi zaten o listede rahatlikla gorunur.

    ozellikle cazibe uyandiran sey "riff" ler. kaliteli, keyifli, ozgun..
    jimmy page zaten yardbirds grubunda calmis. bu gruptakiler de zaten muzige inanilmaz katki yapan isimler (eric clapton, jeff beck .. ) gitari aglatmayi cok iyi biliyor. heartbreaker in solosu nu oneririm.
    robert plant in ses tinisini ben barbeku sosuna benzetiyorum. cevremdeki insanlar ya cok seviyor, ya da hic hoslarina gitmiyor. bence mukemmel.

    john paul jones a diyecek birsey yok. john entwistle la birlikte en sevdigim bascidir. fakat diger page ve plant le daha sonradan bir sorunlari oluyor tam bilmiyorum. rockn roll hall of fame girdikleri gece yillar sonra beraber caldiklari zaman hafif sitemkar sozler etmisti onlara.

    bonham da yavrum zaten vefat etmesiyle grup dagilmis. daha sonra gelen ne kadar basarili baterist varsa onu ornek almistir muhtemelen.

    stairway to heaven sarkilari 100 yilin en iyi sarkilari listesinde queen in bohemian rhapsody parcasindan sonra ikinci sirada yer almis( ki bence birincidir), jimmy page in bu sarkida attigi solo ise birinci secilmistir.

mesaj gönder