• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.62)
westworld
iki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında vahşi batı macerasına çıkar. parktaki insanlar robottur ve park roma, vahşi batı ve ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.
merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahlı soyguncu tarafından takip edildiklerini fark eder.
west world ya da batı dünyası, yapay bilincin ve suçun geleceğinin ortaya çıkmasıyla ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.
  1. prodüksiyona az para harcayayım diye yakın plandan ölecek dizi. ilk bölümde kadrajın yüzde 65'i iki kafa arasında can çekişen mızmız diyaloglardan oluşuyor. sürekli birbirine diş geçirme derdinde diyaloglar o kadar yavan ki ana hikayeye ciddi katkı sunmuyor. ileride sunacaksa da öyle katkının içine tüküreyim. the wire'da da sürekli konuşuyorlar ancak adamların "naber, nabıyon"unda bile ihtişam var.

    dizi temelde iki farklı düzlemde iki farklı fantazya mekan üzerine kurulu. ancak bu mekanları okutmakta şu an için oldukça yetersiz. alan derinliğini kısa tutup kameranın tüm odağını surata vermiş, arka planları flulaştırmışlar. bu durumu belki de gizem'in ögesi olarak kullanacaklar. uzun konuşmaları dinlerken surattaki gözeneklerden başka gözü oyalayacak unsur kalmıyor.

    oyuncu kadrosu şaşalı olmasına rağmen oyunculuklar samimi değil. yüzlerde sürekli eblek tebessüm söz konusu. niye sırıtıyorsunuz ya, ciddi bir mevzu dönüyor? bence bunun kaynağı kötü oyunculuk değil, kötü yönetim. bunun yanında sanat yönetimi de oldukça zayıf. "tablo olsa duvarıma asarım" diyeceğim bir tane kare yok.

    j.j. abrahams lost ve fringe sonrası hayal kırıklıklarından farklı olarak bu sefer ana fikri ilk bölümden belledip, mevzunun arka planını kurgulayacağa benziyor. yine diğer işlerinden farklı olarak görsel efekte eser miktarda başvurmuş.

    yayıncı hbo, yapımcı mazisi kalplerde yare j.j. abrahams, kurgu da ilgi çekici olunca heyecan verici bir dizi bekliyorum. ancak bu koşullarda henüz emeklerken ne ara "efsane" oldu anlamadım.

mesaj gönder