1. geçenlerde trafikte beklemekten ne kadar nefret ettiğinden bahsederek "yeni bir tünel açma makinesi yapacağım yeter artık yahu" tadında bir tweet attı. işin tuhafı, bir gün sonra aslında bunu gerçekten yapacağını belirten bir tweet atarak biz ölümlüleri şoke etti. tuhaf adam.

    link

    şaka bir yana kendisi, dünyada ismi en fazla marka olabilmiş kişilerden birisi. belki de bu listenin başında kendisi geliyor. tabi ki de çok başarılı bir pr çalışması var arkasında. tünel açma makinesi hikayesini biraz tırtıklayınca altından hemen çıkıyor. uzunca bir süredir tünel açma makinesi üzerine kafa yormaktaymış şirketiyle birlikte. bir kaç panelde konuşmalarının arasında da yer vermiş ancak pek de kamoyunun dikkatini çekebilmiş değildi. ta ki 140 karakterlik 2-3 tivit atana kadar. "aşırı zeki", "dünyayı değiştiren adam" imajı 140 karakterle bundan daha iyi verilemezdi muhtemelen.

    verdiği izlenim kadar büyük, çılgın bir mucit değil. zaten öyle bir zeka pek de mümkün değil sanırım. elon muk büyük ölçüde pr çalışmasının sonucu ancak öyle yada böyle kamoyunda güzel şeylerin konuşulmasına vesile olan bir adam. pop şarkıcılarının, futbolcuların, dokunmatik telefon pazarlamacılarının yanında kamuoyuna vizyon katabilecek, insanlığı gelecek hakkında düşündürebilecek bir insan.

    geçenlerde güzel bir ted konuşması dinlemiştim. konuşmacı 21. yüzyılda insanlar ürünleri değil, ürünlerin taşıdıkları vizyonları almaya başlayacağını tahmin ediyordu. artık ürünler, insan ihtiyaçlarını karşılamaktan daha fazlasını temsil ediyorlar. insanların iyice artan refah düzeyleri de onlara vizyon seçme hakkı veriyor.

    elon musk ise başlı başına bir marka ve vizyon. Bununla çok büyük ticari başarılar kazanan bir girişimci. ha bunu eleştiriyor muyum? hayır. vizyonu ile para kazanmayı hak eden birisi varsa o da bu adamdır.

    umarım bize hayal ettirdiklerini gerçekleştirebilir ve söylediği gibi emekliliğini marsta geçirir.

mesaj gönder