1. türkiye cumhuriyeti anayasası;
    iii. devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

    madde 3. – türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.
    bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

    millî marşı “istiklal marşı”dır.

    başkenti ankara’dır.

    bugün erdoğan için diktatör diyenler, anayasayı kendine göre ayarlıyor diyenler, sözüm ona türkiye cumhuriyeti devleti anayasasında değiştirilemeyecek hükümler arasında belirtilen ilgili maddesini hiçe sayarak " ülkedeki çoğu insanın ana dilidir " diyebilecek kadar da gülünç bir duruma düşüyorlar. eğer ki, türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşı iseniz ana diliniz " türkçedir " bu anayasa ile sabit kılınmış bir zorunluluktur.

    ya atatürk'ün arkasına sığınarak farklılık çabaları içine girmeyeniz, ya da atatürk'ün ve silah arkadaşlarının oluşturduğu anayasa'ya bağlılık içinde kalınız. kendinizle çelişiyorsunuz.

    dip not: biliyorum ki, bu yazdıklarım sürekli eksilenecek. oysa ki, bu yazdıklarımla alakalı tek bir geçerli savınız olamayacak. o yüzden, yenilmişlik psikolojisine girip linç savaşı başlatacaksınız. sizin de " yobazlar " sınıfından pek bir farkınız kalmayacak.

    türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir. (!)

    edit: resmi dil demek, ülke de konuşulan, konuşulması zorunlu olan esas dil demektir. bazı yazarlar, okumakla falan ilgili şeyler yazmışlar. cumhuriyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürk'ün türkçe dili ve konuşulmasıyla alakalı bir kaç değerli sözünü buraya yazıyorum. isteyen istediği gibi, istediği uzvuyla (!) anlayabilir.

    " türk milletinin dili türkçedir. türk dili dünyada en güzel, en zengin ve kolay olabilecek bir dildir. onun için her türk, dilini çok sevip onu yükseltmek için çalışır. "

    " ülkesini yüksek istiklalini korumasını bilen türk milleti dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. "

    " zengin sözlüğümüzün toplandığı gün, milli varlığımız en kuvvetli bir dal kazanacaktır. bizim milliyetçiliğimizin esası dil birliğinin korunmasıyla mümkün olacaktır. " ( atatürk milliyetçiliğin en güzel örneğidir )

    " milliyetin çok bariz vasıflarından biri dildir. türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka türkçe konuşmalıdır. türkçe konuşmayan bir insan türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. "

    " türk demek türkçe demektir; ne mutlu türküm diyene! "
    yukarıda yazılan tırnak içerisinde ki, tüm yazılar cumhuriyetimizin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk' e aittir. atatürk'ün ve cumhuriyetinin yılmaz bekçisiyiz! atatürkçülük ardına sığınıp " kürtçülük " yapılmasına asla müsade etmeyeceğiz. her türlü, etnik köken faşizmine geçit yok!
    sekiz

mesaj gönder