• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7. sezon 2.bolumden sonra su sizdirilan senaryonun dogrulugu kanitlandi benim gozumde. gecen bolumde yine azda olsa umutlanmistim. denk gelmistir demistim. cok uzgunum youreads halki. eger sizdirilan senaryoyu okumamissaniz lutfen ruh sagliginiz icin uzak durun. kendinize bunu yapmayin.
    !---- spoiler ----!
    gelelim sevgili 2, bolumume. ben spoilerin tanrisini yedigimden olaylar beni cok fazla vurmadi maalesef. yalniz dany'nin varys'e olan atari biraz fazla gec kalmis degil mi? dragonstone yollarindayken ne yaptiniz allah askina? cyvasse mi oynadiniz? acikcasi ben varys'in cizgisini begeniyorum, baelish gibi kendi cikarlarini degil toplumun cikarlarini benimsiyor. farkli bir ailede dunyaya gelseydi, iyi bir lider olabilirdi. ben varys'in dany'e sirtini donmeyecegini hatalarini gordugunde cat cat soyleyecegine inandim. dany'nin diger monarchlardan buyuk bir farki var oda mazlumun yaninda olmasi ve halka deger vermesi. halka cok fazla onem vermesinden dolayida bu aristokrat takiminin sevgisini asla kazanabilecegine inanmiyorum. cersei'nin de dedigi gibi yakti butun kole sahiplerini. bir kac lordu yakmaktan cekinmez.
    tyrion'un taktigine bakacak olursak. casterly rock'a saldirmak mantikli. acikcasi bunu bekliyordum zaten ama sevgili olenna'yi dinlemeli bence dany. bunlar kuzu sen ejderhasin. ejderha ol. king's landinge saldirmamak cok buyuk bir hata bence. daha once stannis'i alt eden tyrion'in savunmasiydi ve tyrion' cersei'nin elinde wildfire oldugunu bile bile buna nasil girisir anlamiyorum bence kardesi jaime'ye zaman kazandirmak istedi. ona hayatini borclu oldugunu dusunursek ve aralarindaki iliskiyi goz onunde bulundurursak tyrion jaime'yi koruma amacli saldiriyi engelledi. ama bu khaleesimin donanmasini elinden alan bir hata oldu, aslinda tek yapilmasi gereken ejderhalarla red keep'e saldirmak ve sarayi yerle bir etmekti. cersei ya teslim olurdu yada yanardi. acikcasi ben dany'nin kendi ic sesine kulak vermesi gerektigini dusunuyorum. umarim bu kayip ona bir ders olur.

    euron hazretleri icin bu adam kotu kotu diye her yerde bas bas bagiriyolar. ben sahsen henuz bir yanlisini goremedim. adam olmasi gerektigi gibi davraniyor. benim gozumde bir ramsay yada joffrey degil. ilerde olur mu bilmiyorum ama yara'yi ele gecirmesine sasirmadim yani. bunlar got evreninde normal seyler sok olan insanlari anlamis degilim.

    missandei ve grey worm cephesini uzun zamandir bekliyordum. hatta grey worm tyrion'dan iki uc taktik alir kendini gelistirir diye dusunmedim degil. oyle komik bir sahne konulabilirdi. bu bolum biraz agir ve oturakliydi. tyrion reisi yeterince konusturmuyorlar uzuluyorum. halbuki en ilginc karakter o.

    melissandre'nin stannis'ten agzi yandi khaleesiyi ufleyerek tavlama pesinde bence. artik su saatten sonra bu kadin kimseye azor ahai muamelesi yapmaz. yalniz sonunda biri ceviride hata oldugunu soyledi.
    burdan sonrasi kitaplarla ilgili spoiler icerir.

    simdi kitapta master aemon dany'nin azor ahai oldugunun farkina varip ona gitmeye calismisti. ben bu adamin kehaneti cozdugune inanmaktayim. nedeninide soyle aciklayayim. simdi dany kehanetin hepsine uyuyor lightbringer adli kilic disinda. ama khal drogo'nun olumune bakacak olursak. orada bir nissa nissa gorebiliriz. sonucta dany'de esini kendi oldurdu ve ejderha yumurtalarini cikarmak amaciyla onu ve gudubet teyzeyi yakti. kullerden yeniden ejderhalarin annesi olarak dogdu. ejderhalarda ates soludugundan aslinda karanligi yok eden bir kilic degilde bu 3 canavar olamaz mi? zaten kirmizi kuyruklu yildizida ilk dany gormedi mi? quaithe kitaplarda durmadan dany'e yol gosteriyor ustune kehanetler atiyor. o kadin asshai'de dany'nin gercegi bulacagini iddaa etmisti. e simdi zaten bu azor ahai kehanetide asshai'de yazilmis. eger dany azor ahai degilse bile jon snow'la aralarinda birseyler olursa nissa nissa olmaya tek aday. her iki durumda da dany'nin azor ahai kehanetiyle direk baglantisi olduguna inaniyorum butun isaretler bunu gosteriyor. zaten melissandrecigimde jon ve ikisinin akgezenlere karsi buyuk bir rolu oldugunu soyledi. cokta dogru soyledi.

    theon(reek)'dan acikcasi ben bu kacisi bekliyordum. bu bolum beni hic sasirtmadi dogrusu yalniz bu olaydan sonra dragonstone'a nasil doner bilemedim. theon bundan sonraki omrunu halktan biri olarak gecirsin. artik sikildim su ezik buzuk hareketlerinden. toparlanabileceginide sanmiyorum. yalniz demir adalar kaldi resmen euron'a. yara'nin bir sonraki bolumde kellesinin alinacagini tahmin etmekteyim. bu kum yilanlari takimida dagildigina gore dorne kimlerin eline duser bir fikrim yok. resmen dorne'u yetim biraktilar dizide.
    jorah'a icim acidi resmen. adami oldursen daha iyiydi sam!

    arya ve nymeria sahnesinde gozleri dolmayan bizden degildir. gitsin baska dizi izlesin. nymeria'nin arya'yi tanimasi ama onu rahat birakip kendi yoluna gitmesi beni cok etkiledi. arya orada bu sen degilsin derken kendi cocukluguna ve babasina gonderme yapti. babasi da onu istemedigi bir hayata yonlendirmek istemisti arya'ya lady olarak yasamak uymazdi. iste bu yuzden nymeria arya'yi birakip gitti cunku arya'nin istedigi gibi tayfasini birakip arya'nin yancisi olamazdi. uzulmedim desem yalan olur. isterdim biraz daha beraber kalsalar.
    sansa'nin sus pus oturmayip liderlige soyunmasini ben cok begeniyorum acikcasi. cunku bu kadin bugune kadar hep sustu basini egdi ve basina cok kotu isler geldi. artik disini gostermesi ve biraz da cerseilik yapmasini alkisliyorum.

    sevgili kuzeydeki kral jon snow,
    bence bu bolum kendini sonunda gosterdin sekerim. sansa'yi yerine birakman ve ona arzuladigi liderligi vermen cok yerinde bir hareketti hem kardesini kendi yanina cektin tamamen hem de kuzeyi sahipsiz birakmadin. yalniz bana cok pis robb'u hatirlatiyorsun. robb'da bran'e emanet edip winterfelli guneye inmis geri donememisti. yalniz robb kuzeyin ordusuyla beraber gittiginden winterfell zayif kalmisti. acikcasi winterfell daha dusman eline gecmez diye bekliyorum hele ki arya stark bir gelsin. gozun arkada kalmasin jon.
    khaleesi ile bir ask yasamani istemiyorum ama sanirim olacaksin gibi gozukuyor. zaten onu gorupte asik olmayacak adam yok su evrende. sende haklisin tabi. uzun zamandir yalniz olmak zor zanaat. neyse zaten seyirciler olarak ensesti kabul ettik sizin evrende. mutlu olun. aman cocuk yapmayin sakat veya deli olmasin. kellene dikkat et, su gibi git su gibi gel canim.
    sevgilerle,
    khaleesi'nin emir kulu.
    ben bu bolumu bir gecis bolumu olarak algiladim bir sonraki bolumde dananin kuyrugunu kopartacaklarina inaniyorum. 3. bolumden sonra bu sezon sahlanip devam eder.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder