1. ona buna tip diyen tipitiplerin yaşadığı süreden daha uzun süredir trafikte olan ve araç kullanan kişi. tecrübelerini dile getirmesi sonucu eleştirildiği konu evet bir yargısıdır ama bu yargı bir önyargı değildir çünkü yetersiz örnekleme dayanmaz yani mesnetsiz değildir. aslında bu kadarının yeterli olması gerekir ve uzatmaya gerek yok ama söylemeden de olmuyor. çünkü insanların seslerini çıkarmamalarından ve cehalet, ebleklik karışımı özgüvenleri nedenli akıllanmıyorlar. bak adam öldü!

    istanbul trafiğinde pendik'ten yola çıkıp bakırköy'e giden bir fahri trafik müfettişi sırf kural ihlali yapan motorculara ceza yazarak ortalama bir lisenin giderlerinin karşılanmasını sağlar. o lisede bir sürü gence imla kurallarını öğretirler ama çok küçük bir zümre dışında hiç biri bunları günlük hayatında önemsemez. daha da küçük takıntılı bir zümre bu imla kurallarına harfiyen uyma üzerinden hayatını anlamlandırmaya çalışır.

    1 sene sonra yaşım 40 olacak ve fahri trafik müfettişi olma hakkını kazanacağım. vakit buldukça trafiğe çıkıp, emniyet şeridini kullanan ya da şerit olmayan yerler^:evet o en sol şeridin yanında ki boşluk şerit değil ve oradan gitmek suç^den giden, sinyalsiz manevralar yapan, korna çalan, ışıkları önemsemeyen, kaldırımdan giden ve kaldırımlara park eden, tek yöne ters giren, ters şeritten giden, takip mesafesini korumayan ve bilimum başka kuralları ihlal eden motorcu arkadaşlara da ceza yazıp devletin finansman açığının kapanmasına katkı sağlayabilirim.

    yoğunum ve pek vaktim yok ama eğer bunu yaparsam tek bir gayem olacak; devletin finansman açığının kapanmasına katkı sağlamak.

    yazı dilimle ilgili olaraksa, sen yolunu şaşırıp önlerinden geçsen gbtnin alınacağı okullarda okudum. daha önce de yazdığım gibi kurallı bir dil motivasyonuyla uydurulmuş kuralları pek önemsemiyorum.

    bu nasıl bir ironi, nasıl bir şuursuzluktur ki insanı canından eden, başkalarını malından canından eden trafik kurallarına uymamayı ve uymayanları üstelik bunları videoya çekip, youtube'a koyup bununla övünenleri yücelten youser, yapana bile bir zararı olmayan imla hataları üzerinden birilerine hakaret ediyor. aynı şuursuz youser, bana gereksiz ve acınası demiş. ahh, yeter vurma daha fazla, ahh.

    ekleme: bu işsizlik falan değil. ne karaktersiz insanlar var. nasıl bu kadar haysiyet, onur, şeref yoksunu olunur? kırk tane başlık açmış, her birinin altında abuk subuk şeyler yazıp bakınızlar vermiş. hakaret etmiş.

    kadıköy'de vapur iskelesi yolu üzerinde çiçek satanlar bu kadar çirkef değil. bildiğin vıcık vıcık çamur çıktı. gerçi benim yaptığımda ince bir su tabakasıyla kaplı kalın, killi ve vıcık vıcık bir çamur tabakasına taş atmak. üstte bir iki parmak göllene göllene durulmuş ama hala hafif bulanık dibi görülmeyen su ama altı varoşun üzerine basan ayakkabıların izlerini taşıyan çamuru. taş atarsan her yere sıçrar, pisletir.

mesaj gönder