1. yazıklar olması gereken "çok kıymetli kadınların" kadınlar gününü kutlamamak değil. keşke tek sorunumuz bu olsaydı ki bu sorunları zaten yazmış arkadaşlar.

    hatta kapitalistlerin 8 mart kutlama mesajları ve videoları özellikle çok öfkelendiriyor beni. mesela migros şu video ile kadınlar günümüzü kutlamış sağolsun. en çok kadın çalışanı olan şirketiz diye övünüyor. hani çalışma koşullarını, ücretlerini filan bilmesek aymazca ve safça mutlu olacağız.

    oysa şunu anlamalıyız migros'un bu reklamından: evet binlerce kadın çalışanımız var. kalifiye iş gücü olamadıkları için kadınların bu sektörde istihdamı çok yaygın zaten. insafsızca saatlerce çalıştırıyoruz asgari ücrete. işsizlik hat safhada olduğu için örgütlenip, sendikalaşıp haklarını da savunamıyorlar işten atılmaktan çekindikleri için. ücretsiz hamilelik izni filan da kullandırtmıyoruz. hamile kadın iş gücü kaybı yaratıyor. ya iş ya çocuk. öyle sık sık hastalanıp rapor filan almak da yok. derhal kapı dışına konulursunuz. yani özetle türkiye'nin 12 bin kadın çalışanıyla en çok kadını sömüren şirketlerinden biriyiz.

    Migros’a göre direnen işçilere destek vermek “ahlaka aykırı”

mesaj gönder