1. kadın haklarını savunmak için bu konuda kendisinden farklı düşünenlere ''anası ezik, bacısı gizli işler yapar'' diyen youser. tabii alışmadık dötte lastik durmaz. kafa bu kafa, kadın haklarını savunuyormuş gibi yapmanın nedeni mama beklentisi. iki kelam etmekle olmuyor o işler, içselleştirmek gerekiyor.

    şu yazdığımı anlaması hardware ve sofware olarak mümkün değil. bunu başaramaz.

    ne yapacağız sizinle bilmem ki? hayır sussanız sadece dinleseniz, sadece okusanız, sadece gözlemseniz sıkıntı yok ama siz hiç aynaya bakmadan aleme nizam vermeye çalışıyorsunuz. sıkıntı burada başlıyor işte. hayata 10-0 geride başlamışsınız ve evet öğreneceksiniz, gelişeceksiniz ama okuyarak, izleyerek, dinleyerek, susarak. elaleme don biçmeye çalışırsanız, akıl öğretmeye, akıl vermeye çalışırsanız bunları başaramazsınız, gıdım ilerleyemezsiniz. 100 dinleyecek 1 konuşacaksınız. o bir de soru sormak için olacak, analiz sentez yapmak için değil. yoksa 40 yıl geçer hala koyduğumuz yerde otlarsınız.

    donanım ve yazılımınız bunlar için uygun değil. ben de varım diye ortaya çıkınca zaten düşük olan seviyeyi daha da aşağı çekiyorsunuz. çok temel, çok basit şeylere dönüp sıfırdan başlamamız gerekiyor. hayır hem kendinize güldürüyorsunuz hem de bizi paçalarımızdan aşağı çekiyorsunuz.

    neyse ben cevabını verdim. ağlıyordur şimdi.

    ekleme: yanlış anlama olmasın, bir açıklama yapayım. bir zümreyi, bir sınıfı değil bir kafa yapısını değerlendirdim. kırmak, üzmek de istemiyorum, bir kafamı çeviriyorum, iki başka yöne bakıp ıslık çalıyorum. cık anlamıyorlar ''aleme nizam vermeye'' çalışıyorlar. elbette bir insan kendini ifade edebilir, üstelik ne kadar saçma ne kadar abuk olursa olsun kendini ifade edebilir, istediğini söyleyebilir. ama saçmalarken bir yandan varsayımları üzerinden hakaret ederek kişiselleştirirse yani ad hominem yaparsa üstelik öğreten adam havalarına girerse alacağı cevabın şeklinin ve dozunun değişmesine hazırlıklı olmalıdır.

mesaj gönder