1. devletlerin vatan sevdası pazarladığı, o günün muktedirlerinin siyasi kazanımları tarafındaki güvenlikçi politikalarını pompaladıgı mikro milliyetçi kullanışlı aptallar tarihin her döneminde vardır. vicdanlarını susturmak için güclünün önüne attıgı kırıntılarla dimağlarını doyururlar. egemenin yarattıgı bu hasarlı ögretilmişler, bu neyi savunduğunun farkında olmayan "antiterör" timi kafasını kaldırıp bakarsa yaşayacağı travmadan kaçmak zorundadır. göreceği de şudur; dünyanın en büyük mafyaları ve teröristleri devletlerdir.

    15 yaşında bir çocuğun, (görüntülerde o paylaşıldan fotodaki gibi degil, kesinlikle izlememis de) elinde sapan olsa bile polis salahiyetleri kanununa tabi bir görevli tarafından kasten öldürülmeyeceğini bilmeyen, yani o savundugu devletin, insan haklarının esamesi okunmayan yasasını bile yok sayıp o devlete hakaret ettiğinin farkında olmayan bu kabileci kafanın hiç bir toplumun sözleşmesinin altında imzası olmamalıdır. berkin'e terörist diyen terörizm tarafındadır.

    sınırlar, devletler, silah satış sözleşmeleri, koca koca tarih kitapları, temize çekilmiş katliam defterleri, uzun cuppeli hukuk adamları, sermayenin kuklası puntoları büyük ölü sevicileri... bunlar insan haklari ve vicdanını bağlamaz. bahşedilen bir maaşa satılmayan, parayla alınmayan ahlaki değerlere hasret öleceğiz, onlar yaşasın bakalım

mesaj gönder