• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.30)
Yazar oğuz atay
korkuyu beklerken - oğuz atay
oğuz atay'ın hikayeleri, gündelik hayatı kavrayış derinliği anlatım zenginliği ve okuru alıp götürmedeki enerjileri bakımından romanlarından geri kalmıyor. kitaba adını veren hikayenin "korkuyu beklerken" kendini evine hapseden kahramanı, atay'ın edebiyat güzergahındaki farklılığının en büyük kanıtlarından. yazarın bu kitaptaki ilk hikayeyle var ettiği "beyaz mantolu adam"da öyle... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. !---- spoiler ----!
    " (...) mesele bir şeyleri sıcak bir çorbanın kokusunu duyar gibi duyabilmekti. bense bunu hiç becerememiştim. ne tabiatı, ne insanları, ne de olup bitenleri hiç sevmemiştim; kendimi bile, kendi yaptıklarımı bile. (...) ben bir şeyin taklidiydim; fakat, aslımı bile doğru dürüst öğrenememiştim. beli de bana ne olduğunu sonuna kadar okumamıştım. yarabbim ne korkunç! belki de birilerinden duymuştum, onlar da başka birilerinden duymuştu, başka birileri de... ülkeme ve insanlarına kızmaya başladım: kimsenin doğru dürüst okuduğu yoktu. doğru dürüst hissetmesini bile beceremiyorlardı. bu yüzden insan, duyduğu şeyleri söyleyen insanların kültürüne güvenemiyordu. belki bu zavallılığın, bu yarım yamaklığın, bu gülünç durumun bile bir aslı, gerçek bir biçimi vardı. düşünme! dedim kendi kendime, düşünme. düşünmeyi bile bilmiyorsun. "
    !---- spoiler ----!
    (bkz: tehlikeli oyunlar) ile korkuyu beklerken bence oğuz atayın tutunamayanlarının gölgesinde kalmış olmasına rağmen daha kaliteli kitapları. ruhu huzur bulsun, huzurumla oynayan adamın.

mesaj gönder