• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.29)
türlerin kökeni - charles darwin
"charles darwin'in organik evrim kuramı bilime yaptığı katkı kadar, getirdiği tartışmalarla da önemli bir kitaptır. onun yaptığı beş yıllık araştırma gezisi sonunda bulduğu canlı ve fosiller, saptadığı canlı özellikleri, gözlemlediği insan toplulukları ve bunlara dayanarak vardığı sonuçlar bir anda kitaplaşmadı. evrim kitabının kitaplaşması bu bilim adamının yirmi yılını aldı. darwin'in evrim kuramı "canlıların ortak atalardan evrilerek çeşitlendiği" düşüncesine dayanır."
  1. insanlık tarihinin en önemli kitaplarından biri. charles darwin tarafından yazılmış ve ilk basımı 1859 yılında yapılmış. özgün ve tam adı "on the origin of species by means of natural selection, or the preservation of favoured races in the struggle for life." kabaca özetlersek, darwin kitapta canlıların zaman içerisinde doğal seçilim yoluyla nasıl evrime uğradığını anlatıyor. kuramını desteklemek için beagle gemi turu ve sonrasında topladığı kanıtları sunuyor.

    kitapta bilimsel bir dil kullanılmış dolayısıyla konu dışı kişiler için kitabı anlamak zaman zaman zor olsa da, darwin ulaştığı çıkarımları bölüm sonlarında yalın bir dille özetlemiş. bu yüzden her bireyin okuyup anlayabileceği (hatta kanımca okuması gereken) bir kitap.
    bocan

mesaj gönder