• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
puslu kıtalar atlası - ihsan oktay anar
bir "ilk kitap", türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... "yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan uzun ihsan efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "dünya bir düştür. evet, dünya... ah! evet, dünya bir masaldır." geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. hulki aktunç'un önsözüyle... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. !---- spoiler ----!

    "yeniçeriler, kalyoncular ve kopuklar, ata yadigarı küfürleri imbikten geçirip onları son nezaket kırıntılarından arıtarak bini bir paradan savuruyor, birbirlerine gözdağı vermek için yatağanlarına davranıyorlardı."

    !---- spoiler ----!

    ilk bölümden sonra insanı birden saran ancak eski kelimelerin anlamlarına bakmayı zorunlu kılan bir anlatıma sahip, gerçek değil diye düşündüğünüz masal kahramanlarının birden olay akışına dahil edildiği, olağan ile bizim coğrafyamızın oluşturduğu fablların birbirine harmanlandığı ve üzerine birazcık da felsefe eklenmiş şekilde okuyucuya sunulduğu roman.

    abimin bana ilk tavsiye ettiği kitap.
    gaz

mesaj gönder