1. şimdi emlak balonu var mıdır kesinlikle var.

    istanbul özelinden konuşalım.(gerçi nüfusun büyük çoğunluğu burada ama neyse) bugün isanbul'da ortalama şehir merkezinde 2+1 daire fiyatlarının uçuk olduğu aşikar. orta kesimin bile on yıllık kredilerle ancak ev sahibi olabildiğini görebiliyoruz. öyle zengin kesim dışında ev almak kolay değil.

    istanbul'da her geçen gün inşaat sayısı artıyor. 2000'li yılların başında başakşehir neresi diye sorsalar cevap veremiyecek haldeyken, bugün inşaat tozlarını yutmadan geçebilmeniz mümkün değildir ve bu balon dediğimiz şey gitgide büyümektedir. insanlarında iş için istanbul'a geldiğini düşünürsek emlak sektörü ülke ekonomisini bir süre daha götürecek gibi duruyor.

    patlar mı derseniz orta veya uzun vadede büyük sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum. istanbul'da inşaat dikilecek yer kalmayınca ve insanlar kredilerini ödeyememeye başladığı zaman sıkıntılar artacaktır. tarım üretimin zorlaştırılması, turizm sektörünün bitmeye doğru gitmesinden sonra şu an bayrak görevi görüyor inşaat. bu sektörde bir yerde tıkandığında muhtemelen büyük bir kriz bizleri bekliyor olacak.(o zamana kadar yeni bir akım oluşur mu bilemem)

mesaj gönder