1. evrimsel psikiyatrinin açmazlarından birisi de survival of the fittest'ın insanın cinsel davranışına uyarlanışı noktasındadır. o kadar ki güçlü erkeğin istediği kadını seçip zorla da olsa soyunu devam ettirecek aksiyonu gerçekleştirmesi sığ bir bakışla evrimin gereğidir. daha da ilginci stres altında katekolamin artışının yumurtanın döllenme ihtimalini arttırdığı gerçeğidir, tecavüz vakalarında gebelik ihtimali artar yani.

    öyleyse hem en güçlüye üreme şansı verdiği için hem de yumurtanın döllenme ihtimalini arttırdığı için ideal çoğalma yolu tecavüzdür diyelim mi? böyle bir saçmalık mümkün mü?

    o zaman soru şu: evrim her zaman doğruyu mu söylemektedir? evrimin ilkeleri modern insanın tüm yaşantısına hükmetmeli midir? insanlık suçu için çizgiyi nereden çekelim?

    tüm bunlar yüzünden geldiğimiz noktayı açıklaması için en güvenilir teori evrim de olsa aynı dini öğretiler gibi fanatiklerince sağa sola kıvrılabilen yapısından ötürü bazen en az dinler kadar dogmatik olabilir dayattıkları; belki evrimin değilse sosyal darwinizmin...

    lafın kısası, evrime göre erkeğin çok eşliliği diye bir şey yoktur, en fazla biz çekiştirmişizdir.

mesaj gönder