1. belirgin bir tasarım öğesi olarak kategori sistemine sahip olmasıyla kullanıcılarının işini kolaylaştırıp onlarda huzur ve rahatlık hissi uyandıran bir interaktif sözlük.

    insanlar isteseler de istemeseler de özellikle 7 yaşlarından itibaren karşılaştıkları her türlü bilgiyi otomatik olarak kategorize ederler. haliyle bu durum pek de farkında olunmayan bir yük getirir beyinlerine, hatta karşılaşılan bilginin miktarına göre huzursuzluk bile duyabilirler. enformasyon mimarisi gibi neredeyse tek derdi bilgiyi kategorize etmek olan bir alanın da insanın bu özelliği / ihtiyacı sayesinde doğduğunu söylemek pek yanlış olmaz sanırım.

    (bkz: 100 things every designer needs to know about people - susan weinschenk)

    ayrıca, 14 yıl önce bir liseli iken yazmaya başladığım ancak son yıllarda okumaya bile tahammül edemediğim başka bir sözlüğün mevcut durumuna düşmemesini, her zaman nicelik yerine niteliğe önem veren bir yapıda olmasını dilediğim bir oluşum. belki böyle bir özellik, kimseye site üzerinden doğrudan kaydadeğer finansal bir getiri sağlamayacaktır ancak site aracılığı ile edinilen bilgiler, dolaylı yoldan tüm kullanıcılara finansal getiriler de dahil olmak üzere birçok getiri sağlayacak, hayat kolaylaştıracaktır.

mesaj gönder