1. vücut geliştirmeyle ilgilenen biri olarak biraz kelam edeyim.

    -öncelikle bu sporu yapmadığı için yapanları küçümseyenleri anlamıyorum. ulan adam canı istiyorsa yapar sanane? ha bir de bunların "sırf kız tavlamak için yaptıklarına bak" diyen versiyonları var. takmayınız arkadaşlar.

    -bu sporu sırf kız kaldırmak için falan yapan varsa ağır maldır, bu tür tipleri çok gördüm salonda. emin olun birkaç ay yapar sonra "eh kızlar bunla idare etsin ehe" diyerek çekip giderler. meydan sonuçta bu işi sevenlere kalır.

    -şimdi kimse birbirini kandırmasın, dış görünüş önemli. dolaylı da olsa vücut geliştirme çevrenizde size bir saygı sağlar, tabi hanzonun teki değilseniz. kıyafetler için yapılmış uygun vücuda sahip olmak güzeldir. bir de şunu belirtmek gerekir ki iki kas yapayım kızların dikkatini çeker diyorsanız yanlış düşünüyorsanız. tüm erkek arkadaşlarınız spor yaptığınızı anlayıp "oo iyi gidiyorsun" falan filan diyecek ama bir kız bu gelişimi anca 3-4 ay sonra farkedecektir.

    -"iki üç ağırlık kaldırıcam tüm yağlarım kas olacak" demeyin. cardio önemlidir arkadaşım, tabi eğer yağsız bir vücudun varsa cardioyu çok önemsemeyebilirsin.

    -her vücudun ayrı bir kas genetiği vardır. mesela arkadaşınızla başladınız bir ayda onda gözle görülür bir gelişme var sende yok mu? takmayacaksın ve devam edeceksin, moral bozma. hareketleri doğru yaptığından emin olduğun sürece mutlaka karşılığını alırsın.

    -vücut geliştirme boyu kısaltmaz arkadaşlar. halterci değilseniz sıkıntı yok. genelde vücut geliştirenlerin vücudu kısa oluyor tanısı var ama bunu şöyle açıklıyorum ben; bizim genetiğimizden midir nedir genelde orta-kısa boylular geniş omuzlu ve vücut gelişimine uygun kişiler oluyor, uzun boylu ve vücudunda potansiyel gören pek kişiyle tanışmadım.

    bunların üzerine birkaç da uyarı yapayım.

    -instagramdaki günde bir defa salondan fotoğraf paylaşmak zorunda değilsin arkadaş, bu ne şekilcilik?
    -sürekli "ben kas yaptım" tarzı dar şeyler falan giymeyin, size yakışanı havanın durumuna göre giyin. bu gözler ocak ayında ince badiyle dışarıda takılan adam gördü lan. oğlum manyak mısınız?
    -bu sporun hakkını vereceğinizi düşünüyorsanız başlayın. yoksa sizin için birkaç aylık bir macera olur. beslenme düzenine, uykunuza, günlük temponuza dikkat edin.

mesaj gönder