• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.83)
only lovers left alive - jim jarmusch
2013 yapımı, başrollerini tilda swinton ve tom hiddleston'ın oynadığı dram, romantik, korku içerikli bir filmdir. eve (tilda swinton) ve adam (tom hiddleston) birbirine yüzyıllardır deli gibi aşık iki vampirdir. adam karanlık ve depresif müzikler yapıyordur. eve'in kızkardeşinin gelmesiyle işleri karışır ve güvenlikleri tehlikeye girer. kaliteli kan bulmak gittikçe zorlaşıyordur ve bunu sağlayan tedarikçileri ki o da bir vampir, bir gün ölür. kan bulmak için tek çareleri kalıyordur artık.
  1. tilda swinton ve tom hiddleston bu zamana kadar ki gördüğüm en iyi vampir karakterini canlandıran oyunculardı. film tamamiyle vampirlerle ilgili değil. insanların yüzyıllardır değişmeyen hatalar silsilesinde birbirilerine girmesini ve zayıflıklarını ele alıyor. replik az olmasına rağmen sosyal mesajı iyi veren filmlerden.
    bu filmi 14 şubatta en yakın arkadaşımla izlemeye gitmiştik. aşk filmi olduğunu düşünerek bilet almıştık ama çok daha iyisiyle karşılaştık. kendinizi filmin içinde bulduğunuz ve kaybedeceğiniz türden.
    nami

mesaj gönder