1. bazı tiplerin çok fazla kasıldığı mekan. genel olarak insanlar kültürlü görünmeyi tercih ediyorlar sanırım. ben ve arkadaş çevrem bu şekilde değiliz. (kültür düşmanıyız demiyorum rahatız yani) adam bizden önce girdi girmeden hemen önce kapıda yaaağ gangaaağğ ağuauğuağauğuağauğ diye güldü içeriye girdi bir baktım duruşu dikleşmiş saçlar düzelmiş etrafa attığı bakış yaydığı hava her şey tamamen değişmiş. ilk dedim yok be insan bu kadar kasılamaz bi baktım arkadaşları da aynı şekilde hemen davranışları değişmiş. kötü mü olmuş olmamış tabi de bildiğin kahvelerini alıp yerlerine geçene kadar konuşmadılar bile. bense daha çok takıldığım arkadaş grubumla giderim ve bana her zamankinden çek gülüm gibi saçma sapan bir espriyle arkadaşıma komutu veririm bana lattemi alır ben koltuğumda bağdaş kurmuş şekilde arkadaşlarımla muhabbetimi eder kahvemi yudumlarım. diyeceksiniz ayıp değil mi koltukta o şekilde durmak. ayıp sanırım biliyorum ancak benim genel duruşum bu halama ziyarete gitsem de aynı kız arkadaşıma gitsem de aynı okul içerisinde de aynı hatta arabada da arka koltuklardaysam yine bağdaş kurup otururum.


    özetleyecek olursak:
    +ları:
    1- herkes kendi kafasında takılıyor kimse kimseyi rahatsız etmiyor. isteyen gidiyor bilgisayarına bakıyor isteyen müziğini dinliyor isteyen arkadaşıyla muhabbet ediyor
    2- iyi arkadaşlıklara yol açtığına şahit oldum. starbucks'ı ön yargılarımdan ötürü geç kullanmaya başladım ancak kısa sürede iyi arkadaşlar edindim. herkes anlatıldığı veya verdiğim örnekteki gibi kasıntı değil. 2 kez üst üste yalnız başıma gidip orada kitabımı okuduğumu görünce birisi geldi oturdu benimle muhabbet kurdu artık yalnız gidersem ya ben onun yanına ya da o benim yanıma geliyor oturuyoruz konuşuyoruz olayın büyüsü bozulmasın diye daha soy adlarımızı bile sormadık eğlenceli bir arkadaşlığımız var.
    3- fiyat performans açısından iyi lattesi cidden lezzetli çayları da çok hoşuma gidiyor
    4- şubelerin çoğu büyük ve ferah aynı zamanda çalışanların da pek çoğu hoşsohbet anladığım kadarıyla ben fazla çekingenim ama arkadaşımın yaptığı espriye espriyle karşılık verip gülüşmeleri vs. satıcı ve müşteri tarzından daha samimi ve bağlayıcı geliyor sanırım çalışanların genç olmasından kaynaklı bu da.

    -leri:
    1- gününün 3-4 saatini orada geçirenler ve her gün o mekana gidenler var. karışmak bana kalmadı tabii de haftada bir veya iki kez gitmiyorsanız her gün 3 saat cidden büyük bir kayıp.
    2- bazı şubeler çok küçük uğultu olabiliyor rahatsız etmiyor o kadar tabii ancak yine de eksi olarak değerlendirilebilir.
    3- bazı kasiyerlerin (kasten yapıyorlarsa şimdiden özür diliyorum) uzun süre çalıştığında veya dalgın olduğunda kafasının karışması ve ismi yanlış yazmaları. (bana ilyas yazdılar ve ismimde ilyasla ortak harf bile yok ki gayet net konuşmuştum hala içimde lan niye yaptınız olm)
    4-fiyatı kafeler olarak değerlendirdiğimizde gayet iyi ancak ben bu malzemeleri bulur evde yaparım diyorsanız mantıksız tercih.
    5- pahalı olduğundan yaşıtlarım arasında bir sıtarbaksa gittieeeaamm havası oluyor (özellikle kadınlarda ancak erkeklerde de var bunu demeden edemem [kusura bakma canım hemcinsim]) sırf hava atmak için buraya gelip bi kahveye 7 8 9 10 tl gibi meblağlar vermek yanlış geliyor. bunu her gün yapanlar var ve bunla hava atanlar var cidden kötü bir durum.
    6-sıra hızlı ilerliyor. bu nasıl kötü bir durum diyeceksiniz şöyle izah edeyim; ben daha yeni starbucksa gitmeye başladım ve hala kahvelerin yarısından çoğunun ismini bilmiyorum. sıra hızlı akınca onları okuyacak süre kalmıyor arkayı da rahatsız etmemek amacıyla zaten aşık olduğum latteyi alıp yoldan çekiliyorum.

    not: hiç özet olmadı lan bu.

mesaj gönder