1. kütüphanenin kapalı olmaması gereken gündür. kütüphanenin hiçbir gün kapalı olmaması gerekir ki kitap köleleri boş durup 1 mayıs yorumları yazmasın.
  2. bu sabah karşı inşaatta çalışan işçileri görüp memurlarla, öğrencilerle ve birçok meslek grubuyla işçinin, emekçinin hakkını aramaya, farkındalık yaratmaya, yürüyüşe gittim. bu günde bile işçiler çalışırken onların bayramında bizler bir şeylere dikkat çekmeye çalışıyoruz. böyle bir haksızlık olamaz.
  3. işçilere yalnızca işçi bayramında değil, diğer günlerde de saygı duymanın gerekli olduğunu hatırlatıyor bana. onların böyle bir dayanışma yapması çok güzel. özellikle yurt genelinde elektrikler kesildiğinde bir patronun işçiler bir gün ücretsiz çalışmak istemeli dediği bir yerde.

    ama maalesef ülkemizde bu bayram siyasi problemlerden ötürü doğru düzgün kutlanamıyor. özellikle de istanbul'da.
  4. yarın istanbul'da olup 1 mayıs için taksim'e çıkacak olanların yolu açık olsun. enternasyonal marşını söylemeyi ihmal etmeyin gazdan nefesiniz kesilmezse eğer
  5. taksim meydanı'na çıkan komünist partilileri tebrik etmek gerek. türkiye'nin böyle solculara ihtiyacı var, sadece laftan ibaret cihangir entellerine değil.
  6. arkadaşımın doğum gününe denk gelen tarihtir.
  7. dünyada başka, bizde başka olan; en büyük sınıfsal kutlama. bizim işçi sınıfı bile kendine münhasır. 1 mayıs'ta sendika dışında işçi olmuyor meydanlarda. özeti ise işçilerin hakkı için işçiden dayak yiyen işçi olmayanlar.
  8. gerçekten de türkiye'de bir kaç farklı coğrafyayı saymazsak dünyanın kalanından farklı görüntülere sahne olan tarihtir. farklılık, 1 mayıs'ın işçi mücadelesinin zayıf olduğu dönemlerde bile hatırı sayılır sayıda insanı harekete geçirmesindedir. avrupa'da katılım ve coşkunun daha az, eylemlerin daha dağınık olduğu görülecektir. bir taraftan da marksizmin ve takipçisi olma iddiasındaki diğer akımların sembollerinin eylemlerde ciddi bir rol oynadığı söylenmelidir ki buna da özellikle son yirmi yıllık dilimde fazla yerde rastlayamazsınız.

    zannımca bunun temel nedeni, bu coğrafyada 1 mayıs'ın taşıdığı evrensel, tarihsel anlamın ötesinde bir karakter kazanmasıdır. 1977 1 mayıs'ı, 2007'den bu yana süren taksim savaşları, sistemli yasaklama, verilen kayıplar derken türkiye'de, 1 mayıs'ın 1886'nın simgesi olmaktan uzaklaştığını, bizzat ülkedeki mücadelenin tarihini temsil etmeye başladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

    yakın tarihin en büyük sosyal hareketi gezi'nin yine bir 1 mayıs döneminde ortaya çıktığını ve en önemli hareketlerinden birinin yasaklanan taksimi özgürleştirmeye çalışmak olduğunu da kaydetmek gerekir.
    worns
  9. bu ulkede belli gruplar her 1 mayis' ta neden ille de taksim diye diretir anlamiyorum.isci bayramini taksim'le ozdeslestirmisiz.gunde on binlerce turistin gectigi,yuzlerce esnaf ve calisanin ekmegini aradığı istanbul'un en merkezi muhitinde her seyiyle hayatın durmasina sebep olmak ne kadar mantikli acaba.bu ülkede 1 mayis'i sadece istanbul'daki isciler ve taksim solculari mi kutlamali.konya'daki iscinin taksim'deki kadar buyuk bir organizasyonla isci bayramini kutlama hakki yok mu.eger 1 mayis eylemleri cok rahatsiz etseydi hukumeti hicbir yerde kutlanmasina izin vermezdi.bazi seylerin duzeltilmesinin yolu taksim'de slogan atmak degil herkesi bilinclendirip tek yurek direnmek.
  10. özel sektördeki çoğu işçinin çalıştığı işçi bayramı (! ) dır.