1. çok ilginç bir şekilde 'federal sisteme' yol açma ihtimalinin olduğu tartışması bugünlerde, halkoylamasına 2 gün kala başladı. kardeşim 3 aydır aklınız neredeydi? merak ediyorum bahçeli 3 aydır uykuya yattı da yeni mi uyandı?

    akp'nin parti programının 35. maddesini yeni mi okudu acaba bahçeli? yine merak ediyorum, 2002'de seçildiği dönemden sonra 7 haziran 2015 seçimlerine kadar sağda solda sürekli başkanlık sistemini, eyalet sistemini, ademimerkeziyetçiliği ve tabii olarak büyük orta doğu projesini defalarca anan erdoğan'ın konuşmalarını hiç mi okumadı, dinlemedi? link vermeye lüzum duymuyorum çünkü yüzlerce yazı, video var internette.

    yine son günlerde dile gelmeye başlayan değişiklik paketindeki 123. maddeyi hiç mi okumadı bahçeli? bizzat cumhurbaşkanına kamu tüzel kişiliği kurma yetkisi veren bu maddeyi, bahçeli'nin yanındaki danışmanlardan hiç kimse mi okumadı? evet bu doğrudan federal yapıya götürmez bu ülkeyi ama birleşik belediyelerle oluşturulmuş yeni bir üst belediye kurma imkanı tanımaz mı? ihtimal dahilinde tabii ki, tanıyabilir. doğrudan olmasa da dolaylı yoldan bu kapıyı açar. basit bir şeyden bahsetmiyor madde, kamu tüzel kişiliği kurmaktan bahsediyor.

    her fırsatta üniter yapı vurgusunu yineleyen ve çözüm sürecine karşı olan bahçeli, bu sistemin evet çıkması halinde eyalet sistemine kapı açacağını hiç mi görmedi? 20-30 sene önce çözüm süreci denen zımbırtının yaşanacağını söyleseler herkes güler geçerdi. ancak uygun zeminde, doğru propaganda ve medyanın yönetimiyle her şey mümkün artık bu çağda. bundan 15-20 sene sonra, yine uygun bir propaganda ile ve osmanlı'daki eyalet sisteminin de anlatılmasıyla koyulacak sosla, bu ülke bölünmeye götürülmez mi? mesele akp'nin bunu isteyip istememesi değil. en iyi niyetli parti bile olsalar bir gün nasıl olsa iktidardan inecekler. gelecek iktidar sahiplerinin iyi niyetini kim garanti edebilir?

    peki hadi hiçbir şeyi bilmiyordu da bahçeli, gazi paşa'nın şu sözlerini de mi bilmiyordu: "Amerikan sistemini (başkanlık) memleketimizde uygulamayı hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz biçimde cumhurbaşkanlığıyla başbakanlığı birleştirmeyi asla düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim."

    gazi paşa yine bir yerde de şunu söylüyor: "Şaşarım o efendilerin perişan akıllarına! Hep biliyoruz ki memleketimizin başına gelen felaketlerin çoğu şahsi idareden gelmiştir. Bu kadar geri kalmamızın başlıca nedenlerinden biri de odur. Biz öteden beri böyle bir idareyi bertaraf etmek için mücadele ettik."

    bunları bahçeli bilmiyor muydu? peki biliyordu da başka hesabı mı vardı? başka hesabı da varsa halkoylamasına 2 gün kala neden suyu bulandırdı?
    ae
  2. %55 hayır, %45 evet olarak sonuçlanacağını düşündüğüm referandum.
    ancak %60 üstü evet çıkarsa da şaşırtmaz.

    gerçek olan şu ki; sonuç ne çıkarsa çıksın farketmez, kaybeden türkiye olacaktır.
  3. bugün ankara metrosu'nda bir grup öğrenci khk ile ihraç edilen akademisyenlerinin yüksel caddesi'nde yaptığı açlık grevini duyuruyorlardı. oturanlardan biri "çorba paraları yok mu?" diye soruyor. sonrasında ise bir grup soruyu sorana müdahale ediyor. olaya dışardan bir kişi daha dahil oluyor ve ılımlı yaklaşıyor olaya sakinleştirmeye çalışıyor, aslında olay böyle değilmiş amacı çorba paraları yok mu diyeni savunmak imiş. kimse sakinleşmeyince söylem aynen şu: bu metro nimet değerini bilene. ( nimet dediği metro murat karayalçın döneminde yapıldı. karayalçın tarafından demiyorum döneminde sebebi ise vergilerle yapılmış olması. ama şahsa göre img tarafından yapılmış.) sonrası mı metro nimet diyen zat yarın 18:00'dan sonrası için milleti tehdit etti, görürsünüz diyerek...
  4. eminim ki beyaz arka plan evet ve bok rengi arka plan hayır üzerinde psikologların yardımı alınarak çalışılmış. beyazın bariz bir çekiciliği var. iktidar açısından bilimin işe yaradığı nadir zamanlar bunlar.
  5. 52-48 veya 51-49 bitecek gibi görünüyor.

    ysk'nın son anda yaptığı akılalmaz şey olmasaydı hayır kazanacaktı.
  6. mühürsüz pusulalara sandık başkanının mühür bastığı videoyu izlettiğim bir arkadaşım "bu gerçek değildir, olmaz öyle şey" dedi. hani bir tevatür, duyum değil, direkt videoyu gösteriyorum. fotoğraf olsa hadi "montaj" diyebilirsin de ulan video direkt kimin ne yaptığı görülüyor adam hâlâ "gerçek değildir" diyor.

    böyle bir kitleye hiçbir şey yapamazsınız dostlar. bizler bu akp'lilere, birtakım mantıksal çıkarımlar ile usulsüzlükleri izah etmeye çalışıyoruz ama adamlar alenen gözüyle gördüğü şeye "yalan bu" diyebiliyor.

    nasıl bir günah işlediysek artık, yaratıcı bu ülkeyi ahmak ve gerzeklerin organize olmuşluğu ile cezalandırıyor.
  7. referandum olmayan referandum. boykot ettim bunu. millet sayıp sövmüş oy vermeyenlere. ne gidip plebisite katılacam. katılmadım.

    bazı şehirler biliyorum, "hayır" oranı %30-%40 çıktı. o şehirlerde propaganda sürecinde bir tane "hayır" pankartı asılmadı, bir tane "hayır" aracı dolaşmadı. cumhurbaşkanı alenen "hayır" diyecek olanları bel altına vurup tehdit etti meydanlarda. terörist muamelesi yaptı. lan hedef gösterdi hedef. sen hangi seçimden bahsediyon?
    yok