1. "ülkemizde artık sokaklarda yürümek mezarlıkta gezinmeye benziyor." bir animasyon filminde yapılan bu tespit şuan içinde bulunduğumuz ülkemizi net şekilde anlatıyor.
  2. her hafta kendilerini konuşturuyrlar.
    ve biz durumları normalleştiriyoruz.
    suriye'de de böyle başlamıştı herşey. hafta da 2 3 bomba patlıyordu. şimdi suriye'de yaşayan suriyeli yok.
    tepki verelim arkadaşlar tepki verelim.
    sokağa çıkalım bağıralım yoksa sonumuz çok yakın.
  3. elimi, kolumu nereye koysam olmuyor. sokağa attım kendimi yok o da bir şey değiştirmedi. daha ne kadar dayanacağız bilmiyorum. iki gün önce annemler ziyarete geldi, sabah tabi onlar erken uyandı, ben yatakta yar uyanık haldeyken içerideki televizyondan ambulans sesleri falan geliyordu, dedim herhalde beşiktaş saldırısının tekrar görüntüleri var, yine analiz yapıyor ekrandaki aynı yüzler. sonra yataktan kalktım ve salona geçtiğimde yine o aynı ekran, sonda dakika manşeti altında, kırmızı sütunlar içinde koca harflerle bombalı saldırı. ve bizimkilere 'günaydın' demeden yine mi patlama oldu dedim, gözüm yarı açık. işte bu ruh haline ben gibi hepimiz büründük, ama başta dediğim gibi nereye kadar? sen ben ölene kadar mı ya da kuzenimiz, anamız, babamız ölene kadar mı? hani şu ateşin düşüp de yaktığı yerin sardığı bir kilometre kare kalmayana kadar mı? bilmiyorum dostlar, bilmiyorum artık ne hissettiğimi bile bilmiyorum, üzüntü, öfke, kaygı hepsi birbirine karıştı. daha 30 olmadan kendimi 80 yaşında gibi hissediyorum, bir türlü açılmayan karanlık bulutlar altında yaşamaktan ruhumuz çürüdü, artık yıldırımlarını esirgemeden fırtına kopsun ve güneş yüzünü göstersin tekrardan kendini, tabi öyle bir şey mümkünse..
  4. kayseriliyim ben öyle iyi bilmem ama akrabalarımın, kuzenlerimin geçtiği yol üzerinde patlayan bomba. çarşı iznine giden askerlerden oluşuyor çoğu. o şehitlerden ikisi oturduğum yerden. birinin dedesi annemin çalıştığı yerin bahçe kapısını hafta sonu kapatır, gelip zarar vermesin birileri diye. fırınlardan evlerden bayatlayan ekmekleri toplar köpeklere verir, aç kalmasın nasiplensinler diye. öyle bir dedenin torununu şehit ettiler, sokakta köpekler aç kalmasın diye insanlardan ekmek toplayan cânım dedenin ciğerine kor gibi düştü acısı.. diğer şehidimin evi 50 metre ötemde. babası macaristan'da ekmek parası için. annesi yakmış kınasını. kendinizi koyun yerine. elinizi de vicdanınıza. içim yanıyor benim sözlük,kelimeler yetmiyor anlatmaya..

    akın akın geliyor insanlar evine, askeri araçlar törene katılacak askerleri getiriyor, ölüm aracı sanki onlar.. büyük büyük otobüsler..

    sabah ekmek almaya giderken nöbet tutan askere kolay gelsin iyi nöbetler diyor karşı kaldırımdan geçen vatandaş, 15 temmuzda küfür ediyordu..

    neyiz biz kimiz biz. korkuyorum çok korkuyorum. canım acıyor hemde çok acıyor.
  5. bu bir ahlak meselesidir. türkiye hükümeti artık her ne hata yaptıysa belli ki pkk'ya ahlak vermiş, hatta hediye etmiş. çünkü bu adamlar bu şekilde şehirleri patlatma hakkını kendininde görür olmuş. eğer bunun ahlaki bir altyapısı olmasaydı kendi destekçilerini kaybetme riskini göze alamazlardı. fakat hükümet at gözlüğünü takıp bir tek biz ahlaklıyız herkes ahlaksız boyutuna geçtiği için toparlanması gerekmektedir. avrupa abd ahlaksız, pkk şerefsiz, feto hain, ışid katil derken muazzam bir ahlak geliştirip hukuk devletini sekteye uğrattılar. halbuki dünya üzerinde ahlak oluşturmayan hiçbir topluluk yoktur. sana uyar ya da uymaz onun mantıksal olarak tutarlığa ulaşması varlığını sürdürmesi açısından önemlidir.

    şimdi olayın özeti şudur; pkk kendine ahlak altyapısı bulmuş olacak ki şehir eylemlerini gözünü kırpmadan yapıyor. demek ki bu eylemleri yaptığında yeni militan eklenmesinde sorun oluşacağını düşünmüyor. bunun altyapısı hdplilerin içeri alınması da olabilir, belediyelere kayyum atanması da olabilir, çok sayıda operasyon yapılması bölgede sıkıyönetim olması da olabilir.

    devlet aklının artık pkk'nın ahlakını çökertecek hamle yapması gerekiyor. bu işin başka çözümü kalmamıştır. hatta devlet aklı artık hükümeti de bir kenara koyup işini yapmalıdır. olayların gelişimi artık siyasi boyuttan uzaklaşmış devletin bekasını tehlikeye atmaya gelmiştir. devlet öyle hamleler yapmalı ki pkk her eylemi yaptığında militan bulamama riskiyle yüzleşmeli ve yok olma tehlikesini düşünmeli.
    abi
  6. yine bir terör olayı daha artık dışarı çıkmaktan korkmaya başladım :(
    adamlar kendilerini patlatıyorlar farkında değil.