1. ismindeki 0.5 fazlalığını bir ergenin koca ülkeye kaprisinden dolayı almış yüksek data aktarım hızı olan mobil internet teknolojisi
    (bkz: 4g)
  2. ismindeki ucubelik baş komutanın gönlünü yapmak için uydurulmuştur. sağda solda (ülke dışında) 4.5g demeyin, rezil olursunuz.

    (bkz: lte advance)
  3. şahsen deneyimleyemeyecek olmama rağmen neleri ne kadar değiştireceğini merak ettiğim hadisedir.
  4. acaba başımıza ne gelicek diye düşündürdü. faturalar 2 katına çıkarsa şaşırmayın
    belit
  5. kota daha çabuk dolacak.
    şarj daha çabuk bitecek.

    şimdilik bildiklerim bunlar.
  6. kota çabuk dolmayacak. eğer siz internetim hızlı diye daha çok şey izlerseniz daha çabuk dolar. bunun dışında şu an için hızdan daha önemli bir yenilik getirmiyor he biraz kapsama alanı üzerinde de etkisi var.
  7. olacak olanlar:
    * daha çok data kullanımına bağlı kota daha çabuk dolacak.
    * özellikle türk telekom için kapsama alanını arttıracak.
    * merkezi yerlerde(*:stadyum, mecidiyeköy vb.) internet daha rahat olacak.
    * hızlar şuankinin 10-12 katına çıkacak.(*:zamanla)

    edit: kullanıcılar youtube daha hızlı olduğu için daha çok girmek isteyecek, müzik dinleyecek vb.
    "hangi müzikti bu ya" diyip 2 saniye dinleyecekleri müziğin hepsini yükleyecek vb.
    ve kota daha hızlı dolacak
  8. adini bit turk insaninin rakam yuvarlama hevesiyle "bu ne bicim sey? 4 degil 5 degil, bucuk da neymis?" seklinde garipsedigim teknolojik gelisme
  9. daha çabuk kota dolması diye bir şey söz konusu değil. yani bunu burada böyle tek cümleyle söylüyorsunuz bilmeyen de kotanın dolacak olmasını sadece 4.5 g ye geçilmesine bağlayacak. ancak bizim milletimiz büyük oranda bilinçsiz tüketici sınıfında olduğu için böyle düşünmesi normal.

    kota dolması kullanımınızla alakalı bir durumdur. eğer sürekli 20 dk lık videoları açıp açıp 5 dk sını izleyip kapatırsanız sen o 5 dk yı izleyene kadar o 20 dk lık videoyu arka planda çoktan download etmiş olursun.

    hayır bir de bugün 3 g ile telefonda yapamadığınız ne var da 4.5 g ye geçince yapacaksınız da daha çok data kullanımına bağlı olarak bik bik olacak diyorsunuz anlamıyorum.
    bilemiyorum tabi belki hayvani biçimde blu ray film izleyenler falan vardır o ayrı. onlar da bi zahmet kota çabuk doluyo ya da fatura çok geliyo yeaa diye isyan etmesinler.

    ha genel olarak türkiyedeki gsm operatorlerinin kota kullanımında bizi düdüklediğini ve 4.5 g ye geçildiğinde daha da düdükleyeceğini söylemeye çalışıyorsanız o ayrı. yurtdışında farklı gsm operatorleri kullanmış olan kişiler türkiye ile kıyas yaptığında kota konusunda aradaki farkı bilirler.
  10. özellikle video oynatıcılarda kalite otomatik ayardayken default olarak 1080p seçili olması durumunda tüketicinin buna uyanmamasıyla kotanın gayet de çabuk dolması mümkün olan yenilik.