1. vodafone sağolsun buçuğu bırak 4g ibaresi bile yok hala
  2. belit
  3. istanbul'un göbeğinde hala telefon çekmiyorken 4.5g den medet umanlar var bu ülkede.
  4. vodafone'da 4g ibaresi yok sadece lte görünüyor. mevki olarak ne kadar kör bir noktadaysam daha önce 2-3 mbit olan hızım ancak 18-25 mbit bandına yükseldi. herşeye rağmen vodafone yanımda uygulaması hala salyangoz kıvamında.

    sony kullananlar için yapmaları gereken: ayarlar/mobil şebekeler/tercih edilen ağ türü/lte(tercih edilen)

    şu hızı dünya gözüyle bir de wifi'de yaygınlaştırsalar.
  5. vodafone da geçiş halen olmayan 4.5g
  6. saat 00.47 ve vodafone hala geçmiş değil bu sisteme.
  7. olay tamamen şudur, yeni bir ferrari araba aldınız ancak aylık yakıt limitiniz 100 tldir. yeni arabayla gezineyim derken 1 saate bitirirsiniz yakıtı geri kalan 29 gün 23 saat beklersiniz diğer ay gelsin de gezeyim diye.
  8. beklemediğim şekilde ilginç ancak sevindirici bir ilgi çekti bu olay ülke genelinde. keşke hep bu tip şeyleri konuşsak, yapılacak çok iş var. ancak herşeyde olduğu gibi bunda da ilgi çok yüzeysel, çok kabukta.

    gençler arasında teknoloji sevgisini artırmak için tablet dağıtmak kadar yüzeysel. nobel ödülü alan aziz sancarı sadece "sigara sağlığa zararlıdır" sözüne referans yapmak kadar yüzeysel.

    keşke üniversitelerde devasa programlar yapılsa bunlar asına, bir dönem eğitim bu alanda olsa sadece.. düşünülse yüzlerce şey çıkacaktır. mesela aziz sancar hocayı bir dönem/bir sene türkiyeye davet edip bir akademi kurup, eğitim vermesini sağlasaydık, "sigara sağlığa zararlıdır, aziz hoca da öyle düşünüyor" demekten çok daha faydalı olurdu. şimdi de ronaldo reklamıyla geçiyor bu gelişme.....

    çin, g.kore, japonya, abd vs. vs. ülkeler bu konuda koşturuyorlar, g. kore 2020 de 10gbps hızlarına geçmeyi planlıyor. biz ise telefonun üzerindeki 3g yazısı 4g olunca heyecanlanacak seviyedeyiz. ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor; siyaseti, eğitimi, akademisi, adaleti.

    ortam böyle iken sevinelim mi üzülelim mi anlayamadım. anne ile baba kavga etmişken gelen misafir kadar sevindiricidir, ta ki yeni bir kavga başlayana kadar.
  9. hızı kotasından büyük interneti neyleyim.
    kuz
  10. yani mobilde niye o kadar hızlı internete ihtiyaç duyuyoruz anlamıyorum. geçen haftasonu taşındım, uydunetin kıllıkları yüzünden 3 gün internetim yoktu evde ve işimi internetten yaptığım için, mecburen vodafonedan 1 tane 1 gb, 1 tane de 2 gb paket aldım. pakedi aldığım saniye bitiyor olmasını geçtim, hani bir video vs izleyecek olsam anlayacağım.

    paket büyütün paket. interneti hızlandırmak şu an, hız sınırının 120 olduğu yere, ferrari ile çıkmaya benziyor. ben o hızı göremiyorum ki, alsam ne farkeder ferrari, 4.5g, 10g.

    neyse.