1. size çiçekli şiirler armağan ediyorum güzel kadınlar. bizim halimizi ancak biz anlarız. vücudu bile gelgitlerle boğuşan bizlere hayattaki gelgitlere kafa tutacak cesaret diliyorum. gönlünüz geniş yolunuz açık olsun.
  2. bir dokuma fabrikasında ağır çalışma koşulları sebebiyle greve giden 130 kadın işçinin yanarak ölmesi üzerine "kutlanan" gün.

    hadi sevgililerimize kocalarımıza çiçek almadı diye trip atalım, kozmetik mağazalarının yalandan indirimine yetişelim. kocasi, sevgilisi, abisi, babası tarafından istismara uğrayan dövülen öldürülen binlerce kadın hergün olduğu gibi bugün de arkada kalsın duymayalım seslerini. sesleri çıkan kadınlar bugün de bayan değil kadın nutukları atsın sadece, ben kimsenin kadını değilim mal değilim konuşmaları yapılsın.

    keşke bir sene de mağazalar %50 indirim yapmak yerine 8 mart günü yapılan karin %50sini kadın sığınma evlerine bağışlasa, kız çocuklarına burs verse. kadınlar çiçektir böcektir afişleri yerine kadın işçilerin çalışma koşulları paylaşılsa. farkındalık çalışmaları yapılsa falan filan.

    günümüz kutlu olsun.
  3. çalıştığım yerde 8 mart kadınlar günü sebebiyle kadınlara yönelik bir etkinlik düzenlendi. çalışmayan personel eşleri bu etkinliğe davet edildi, ben davet edilmedim; edilmediğim gibi eşlerini etkinliğe götürmek için de izin alan erkek personelin işleri bana kaldı. masanın üstünde boş yer yok her yer kağıt, dosya vs.

    ne diyelim "dünya emekçi kadınlar günü" kutlu olsun.
  4. her kadının günü değildir bunu bir anlamak lazım. örneğin çalışmayan emek vermeden koca parası ile bütün gün cafe cafe gezip sosyal paylaşım sitelerine fotoğraf atan kadının günü değildir. bu kadının evinde temizlik yapan, cafede ona hizmet eden kadınların günüdür. yahut etrafında olan haksızlıklara hukuksuzluklara göz göre göre susan kadınların da günü değildir susmayan haykıran kendisi için değil temiz bir gelecek için çırpınan kadınların günüdür.

    kısaca benim gözümde sadece emekçi kadınların günüdür her kadının günü değildir. o yüzden tüm emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun.
    geleceği sizin yoğurduğunuz hamurdan çıkan nesiller belirleyecek bu kutsal görevde aydınlık yüzler yetiştirmenizi dilerim. ayrıca bu kirli dünya sizin yüzü suyu hürmetinize dönüyor, gücünüzün farkına varın!
  5. bir ayrıştırmadığımız bu kalmıştı,

    "emekçininki kutlu olsun bugün onun günü, ama çalışmayanın günü değil bugün"

    kadınlar günü anasını satayım, ka-dın-lar günü; çok zor değil mi "kutlu olsun" demek.... bu kadar lan vallahi bak bu kadar, bağışlar yapmana gerek yok evsiz kadınlara destek olalım hurrraalarına gerek yok... basit ulan basit... bir boku da kavga etmeden ayrıştırmadan yapalım yahu! "kutlu olsun".
  6. gelişmiş toplumlarda kadın özgür ve katılımcı oldukça neler olabileceğini görüyoruz ve cumhuriyet kurulurkende bu ülke bunu yaşadı yıllar geçtikçe daha ileriye gitmesi beklenen bu özgürlük ortamı gitgide karanlığa çekilmek isteniyor. bunun sebeplerinden en önemlisi ataerkil toplum olmamız işte bugün kadın sorunlarına farkındalığın yanında ataerkil toplumun baskısına dikkat çekilmeli.
    ülkemin kadınları çok güçlü, gezi direnişinde de en önde kadınlarımız vardı ve dünya kadınları için umut ve simge oldular.
    bu duruşu bu kazanımları kaybetmemek için özgürlükleri kısıtlayan kadını insan olarak bile görmeyen zihniyete hayır diyorum.
    bütün kadınların günü kutlu olsun.
  7. kutluyoruz çünkü kadınızcılar yerine kadın oldukları için şiddet, adaletsizlik görenler ve kadın hakları için çalışanların günüdür. yaşasın insan hakları.
  8. yargılanan/ yargılanmayan her kadının günüdür.
    koca parası (!) yiyenin de kadınlar günüdür, emek vermeyenin de. bugün bütün kadınların günüdür.

    parasından, kariyerinden bütün saçmalıklarından güç alıp kadını 2. sınıf yapan, ver parasını sussun diyen erkeklerin inadına bütün kadınların günüdür.

    bu profili istemeseydiniz, zaten olmazdı. kadını güzelliğinden ibaret görüp bundan şikayet etmek de pek anlamlı olmasa gerek.

    en çok da hayatımda gördüğüm en feminist en güçlü kadın olan annemin kadınlar günü kutlu olsun, hiçbir zaman bir erkeğin eline bakmayan/ bir şey beklemeden herşeyi yokluktan var eden/ ben ve ablamın aynı şekilde bir erkeğin eline bakmamamız için çeşitli imkansızlıklar içinde okutan/ meslek sahibi eden en sevdiğim en değerlimin günü kutlu olsun. en büyük ilhamım. erkek hakimiyetini reddeden, üzerimize kurulmasını engelleyen en güçlü kadınım. en güzel günler en kutlu günler onun olsun.
  9. kadınların erkeklere hiçbir şey kanıtlamak-açıklamak zorunda kalmadığı, güç tartışmalarının bittiği günlere ulaşmak dileğiyle.

    bu günün kutlanacağı vakit şimdi değil, insanların hak ve hak bilincince denk olabildiği zamanlar.