1. okuldayız. bağlamamı götürdüm hocamızla beraber hem çalıp hem söyleyeceğiz. çıkardım bağlamamı, genelde ahmet kaya şarkılarını çalıyorum daha çok hoşuma gidiyor.
    çalmaya başladım, arka sıradan bir ses geldi.
    "neden hep ahmet kaya çalıyorsun?"
    bu sorunun amacı tamamen siyasiydi, biliyorum. tartışma yaratmamak için cevap vermedim. şarkılar, türküler derken yine bir ahmet kaya şarkısı çalmaya başladım. herkes söylemeye başladı. arka sıradaki soruyu yönelten kişiye baktım, onun da dilinde dönüyordu şarkı.
    ahmet kaya böyle güzel bir adam işte.
  2. onca laf söyleyene rağmen severek dinliyorum dinleyeceğim dinletiyorum ve dinleteceğim adamdır. ahmet kayaya kürt milliyetçisi damgası vurup şimdi olanlara susanların hiç söz hakkına sahip bile olmadığı adamdır. darbe zamanlarında çıkıp o zamanların kayıplarını, acılarına, sorunlarını zor şartlar altında şarkılarıyla dile getiren ve konserlerinde ülkücüleri ve solcuları bir araya toplayan efsanedir. malum ülkücüler de çok insan kaybetmiş solcularda çok insan kaybetmiştir. 'ahmet kaya solcuların son ses, islamcıların kısık ses, ülkücülerin gizli gizli dinlediği bir efsanedir'
  3. "ah akıp gidiyor hayat
    yüreğim anlıyor seni
    artık susma yorgun demokrat."