1. kraldan çok kralcı olan tiplerin yer aldığı profil.

    akp'yi destekleyen seçmen malum şahsın varlığından dolayı bu partiyi destekliyor, bu çok açık. bu adam ne yaparsa yapsın "bir bildiği vardır" diyecek milyonlar var ne yazık ki. sorgulayan, araştıran, en önemlisi düşünebilen bir toplumumuz olmadığı için uzun süre bu ve bunun gibi partilere mahkum kalacağız.
    bey
  2. genel propagandası dini sömürmek üstüne kurulu bir partinin seçmeni de aynı kafadadır bence. sanki cumhuriyet başlığı altında şeriat yaşıyormuşuz gibi bir ortam. gencecik kız ölüp gitmiş hala o saatte sokakta ne işi varmış diyen, o saatte sokakta olursa başına böyle şeyler gelir diyebilen zihniyet.
    asla anlayamayacağım. benden uzak olsun.
  3. ne olursa olsun efendilerine ölümüne itaat eden sadık canlılardan oluşur
  4. yoktur , herkes akp li olabilir dikkatli olun.
  5. aralarında iyi niyetli olanlar da vardır,ben ne olursa olsun akp seçmeninden nefret edilmemesi ,akp seçmeninin aşağılanmamasi gerektiğini düşünüyorum.bunu yaptığımızda onlardan bir farkımız da kalmıyor.hepimiz her gün oturup sabaha kadar halk çok cahil,hep akp'ye oy veriyolar ya diye ağlıyoruz,bugüne kadar bunun bir sorunu çözdüğünü hiç görmedim.
    hani diyoruz bu insanlar yobaz,cahil,bu halkla en fazla orta doğu ülkesi olabiliriz diye,atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya çalıştığı halk bundan çok daha kültürlü ,çok daha bilinçli miydi sizce ? demem o ki,akp hükümetine hepimiz kızalım,hep nefret edelim.ama seçmeninden nefret etmek bize bir şey kazandırmadığı gibi,akp seçmenini daha yobaz ,daha cahil yapıyor,bilgili adamdan daha çok uzaklaştırıyor.bize bir şey kazandırmadığı gibi çok şey kaybettiriyor.
  6. çok komikler, tutarsızlar, cahiller.

    taptaze bir örnekle açıklayayım, iki gün önce sevgili liderleri rte; "anne olmayan kadın, ev işi hizmetini yapmayan kadın, eksiktir yarımdır" gibi bir söz sarfetmişti. bunlar deve kuşu gibi kafalarını gömdüler, ses etmediler,

    bugün sözcü gazetesinin manşeti "akp yarımları" idi. ve akp çatısı altında bulunan bazı çocuğu olmayan kadın milletvekillerini paylaşmışlar. bunların içinden bir kadın mv. de twitter'dan durumu inkar edip kendi ailesini paylaşmış çocuğu ile birlikte olan bir fotoğraf dahilinde kendince "bak ben yarım değilim ehe" diye savunmaya geçmiş. bu birinci komiklik. esas komiklikse bu pek tutarsız seçmenler bu fotoğrafın altına manşet için bir yığın kin kusmuş, bu şerefsizler böyledir, ne beklersin falan gibilerinden.

    e be gerizekâlı daha yeni senin liderin kadına laf etmedi mi? bir muhalefet gazetesi bunu manşet yapınca mı aklına geliyor? kendi lideri derse o diyorsa doğrudur, buna binaen bir gazete paylaşırsa şerefsiz, ırz düşmanı oluyor, nerenizden bakılsa tutarsızlık, nerenizden bakılsa örümcek kafalılık.

    bu ülke bu günleri görmeyi hak etmek için ne yaptı? gerçekten üzülüyorum.
  7. onca gerçek particilik ve ideoloji dönemlerinden sonra 20.yy sonrasında değişip evrilerek "faydacılık" temeline oturan tek seçmen akp'nindir zannımca.

    dinin, şeriat'in gelmesinin vb. şeylerin çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum. yani evet; akp mitinglerinde veya örgütlerinde bu ve benzer konuları vurgulayabilirler. akp bu temelde propaganda da yapabilir ama o kitlenin oy vermeye giderken umurunda olan şeylerin pek onlar olduğunu sanmıyorum.

    finalde öyle veya böyle hayatlarını idame ettirebilsinler yeterli onlar için zira geçmişten karşılarına çıkan ve öyle düşünmelerini sağlayacak çok örnek var. "eskiden böyle kötüydü, önceden böyle felaketti" gibi laflar çoğumuzun kulağına boş kelimeler olarak gelse de, malesef öyle.
    bunu şöyle anlatabilirim.
    %50'lik bu seçmen için artık o dönemler geride kaldı ve akp ülkeye refahı ( en azından yaşanabilir, öyle çok gözlerinin önünde karışıklık olmayan türkiyeyi getirdi ) getirdi.

    eğer yarın akp bir anda yok olsa ve yerine yine aynı sağ cenah bir parti gelse. politikaları tamamıyla aynı olsa ve seçime gidilse. oyların birbirine daha yakın olacağını düşünürüm. çünkü artık onların kurtarıcısı gitmiş olacak ayrıca ülkede öyle kötü bir durumda değil. öyleyse şimdi parti politikalarına göre karar verme zamanı gelirdi.

    ama bu devran bitene kadar, ya yeni ve güçlü bir alternatif gelene kadar yada sol,ecevit dönemlerine dönene kadar. kaptan iş başında ve "ülkeyi çok iyi yönetiyor."
  8. sadece yüzde onunun kemikleşmiş gerisinin güce tapan ve haklıdan değil güçlüden yana konum alan bireyler olduğunu düşündüğüm topluluk
  9. hakkımı asla helal etmeyecegim insanlardır. gencligimin en güzel yillari onlar yuzunden gitti .babam canım babamın 30 yıllık ögretmen egitim aşkıyla yanıp tutuşan adamın haklarına gasp edenleri getirdikleri için asla ama asla affetmiyecegim insanlardır. acımayacaksın unutmyacaksın unutturmuyacaksın halk değil kitle degil karsindaki sürü kelimesi bile koyunlara hakaret kalır.