1. herkesin normal birer insan olduğu bir dünyada, satir olan ve bunun gayet normal karşılandığı bir adamın hikayesi. toynak ve boynuzları yüzünden normal insanlar için tasarlanmış dünyada arada sakarlıklar yapıyor, toplum tarafından umursanmıyor falan. sonra mutlaka küçük bir kızla tanışıp kusurları olarak adledilen şeylerin onun farklılığı ve güzelliği olduğuna ikna olması gerek. işin içinde kendi gibi insanlarla tanışması falan eklenebilir. allah kör toplumun belasını versin, ah içimizdeki çocukların saflığı ve masumluğu olmasa halimiz nicedir filmi. filmin ismini de buldum; roi et enfant / kral ve çocuk.

    tşk.
  2. vegan bir ailede doğan kızımız üniversiteyi kazanıp metropole gider. okulundan sıkılıp dans etmeye gönül verir. gittiği dans kursunda bröton bir gence aşık olur ve uyuşturucu kullanmaya başlar. hayatındaki her şeyin sarsıldığı bir dönem olur. sevişirken erkek arkadaşının bedeninden parçalar yiyerek yamyamlığa geçer. ama bu sırada hamile olduğunu öğrenir. hamileyken tecavüze uğrar. film biter. filmin müzikleri şahane. dinlerken izleyici de haplanmış gibi olacak. rave ölmedi kalbimizde yaşıyor. ismini bulamadım. önerilere açığım.

    (bkz: new french extremity)
    sezgi
  3. şu unsurları barındırmadığı takdirde sinema tarihine geçemeyecektir:

    -aşırı güzel ama bir konuda erkek karakterden farklı bir düşünceye sahip olduģu için "salak" olarak sunulan ve güzelliğine hiç değinilmeyen kız.
    -gereksiz, anlamsız, uzun diyaloglar.
    -sadece altı kişinin bildiği bir tarihi kişiliğe özenen karakter.
    -berbat olması için özenle çalışılan film müziği.
    -sinema eleşirmenlerinin bayılacağı, anlamlı olduğu sanılan ama aslında bildiğin boş olan bakışlar.
  4. yaşlı bir adam, sahildeki evinde uzun yıllarının sonlarına geldiğini hissetmektedir. geçmişe dair anıları bulanıktır ve geceleri hep huzursuzlanır. bir gün kızı, yanında küçük yaşta oğluyla beraber çıkıp gelir. yemek sahneleri iyi çalışılmış. adam arada şikayet eder ama geceleri daha rahat uyur. olaylar, geçmişte yaşanan bazı gerçekler ortaya çıktıkça karanlıklaşır. kavgalar, psikolojik baskı, bol bol babayı terketme meselesi vs.
    yaşlı adamın bakış açısından çocuğun bakış açısına doğru geçiş yaparız. bir circle vurgusu yapacağımız için bir noktada kadın ve yaşlı adamı çıkarıp olayın sadece çocuk tarafına odağı ayarlamak lazım. çocuk o kasabada büyür ve yaşlanır. ve bir gün, yaşlı adamın kızı, yanında küçük bir oğlanla çıkıp gelir.. seyirciye haydaaa dedirtilir, on numara tahliller çıkartılır. mavi ve kahverengi tonları. bol bol deniz ve forshadowing pan'lar. imbd 6,8. görsellik harika. müzik az ve belirsiz. oradan buradan çıkan şu şunu temsil ediyor ve most underrated movies yazıları.