1. anayasa da belirtilen her hükmün bir şekilde diğer yasalara eklenmesi ile, anayasayı sadece bir sayfalık hatta bir paragraflık toplumsal sözleşme basitliğine indirirerek bunu yapabiliriz.
    her anayasa toplumsal çoğunluğa göre şekilleneceği için, hiçbir zaman tam istediğimiz bir metin üzerinde uzlaşamayacağız. bu da toplum arasında kutuplaşmayı arttıracağı gibi gereksiz bir siyasi kırılmaya da neden olabilir.
    anayasanın çok sert tartışıldığı bir ortamda, anayasasız da bir türkiye mümkün diyen insanların da bu tartışmalarda taraf olması ve aradığımızın anayasa değil, toplumsal bir mutabakat olduğu hatırlatılmalıdır.
  2. anayasasız bir türkiye mümkün olmadığını belirten tüm argümanlar, bugün yazılacak veya referanduma götürülecek anayasanın mevcut meclis çoğunluğunu elinde tutan siyasal gücün metni olacağını bile bile bugünden istemezuk diyorlar.
    oysaki metin ile uğraşılacağına, anayasanın da yazıldığı günden bugüne 184 defa değiştirildiği gözönünde tutulduğunda, uzlaşı metni ile gayet sağlıklı bir siyasi ortamın kurulacağı, görmezden geliniyor.
    bugünkü anayasanı iktidar yazacak ve sandık ile önüne getirecek, sen o gün her maddenin, nasıl o beğenmediğin kişiler tarafından yazıldığına sadece tanıklık etmeyecek, o ülkede o anayasaya bağlı yaşayacaksın.