1. bir baba evladını ne kadar tanıyamaz sorusunun cevaplarıdır bazıları:
    öss'ye girerken "sen dersi asıp sinemaya gidersin" diye istediğim dershaneye alt katında sinema olduğu için göndermemişti beni.
    sınavda tek tercih yaptım.
  2. "ne yaparsan yap, asla yalan söyleme."

    her şeyin çaresinin bulunduğunu, yalanın ise anlık durumu kurtaran, çözüm maskeli bir pişmanlık ve var olan sorunu devleştiren bir canavar olduğunu öğretti bana.
  3. masadaki sigara paketini eline alıp 10-15 saniye kadar evirip çevirerek inceledikten sonra "bu ne?" diye sorması.
  4. yusuf hayaloğlunun ''bir acayip adam'' şiirini dinlerken bana şu sözleri özellikle dinletmesi
    ''bildiklerini dedi yüzleştir hayatla
    ve sınamaktan korkma
    doğruyla yanlışı o zaman ayırabilirsin.''


    ''okursan vezir olursun okumazsan rezil olursun''
  5. bir insan onuru ve gururu için yaşar. hayat felsefem yaptım, sağol babam.
    ozumm
  6. "bilgin ve karakterin, bu olsun." (masa düzlemine eliyle hayali bir dikdörtgen çiziyor) "bu senin temelin. ne inşa edeceksen, her ne öğreneceksen bu temele göre yorumlayacak ve geliştireceksin. sokağa bir çık. insanlara bak. haberleri aç, politikayı biraz takip et ve oradaki insanları da gözlemle. göreceksin ki, birçoğunun ya temeli yoktur ya da bütün fikirleri onlara empoze edilmiştir. ne olursa olsun, başına ne gelirse gelsin, her ne fikirden oluşursa oluşsun, bu temeli koruyabilirsen mutsuzluk denen şey senden uzak olacak."

    rakı böyle bir şey işte.
  7. 'sen ne yaparsan doğru yaparsın. olur ya yanlış yaparsan arkanda ben varım merak etme.' dağ gibi adamdır . en çok onunla anlaşamam ama en çokta ona güvenirim. iyi ki var
  8. ondan duyduğum en güzel dua; "allah sana benim gibi bir adam nasip etsin". nasıl tesirli bir dua ise onun gibisi de yok ne yazık ki.. bu demek değil ki tam tamına onun gibi birisi.. ama yıllardır bir eşe aşkla bağlı kalmak nasıl bir şeydir, ben ondan gördüm. kötü yanları da var elbet.. ama bugün objektif düşünüp iyi niyet besleyebiliyorsam insanlara, sayesindedir.
  9. "bakarız"
  10. "bundan her sabah bi kaşık ye."
    serin