1. cig kofteyi degilde bulgur koftesi yiyoruz aslinda bulgur koftesini seviyoruz hepimiz
  2. bir anda patlama yapıp herkesin sevdiği yiyecek haline gelmiştir son 4-5 sene içinde. biz çiğ köfteyi bilsek bilsek "cemaat yurtlarında" abilerin yaptıklarını bilirdik (dershaneler sağ olsun..) etli hiç de sevemezdim. harika tadı vardır asla vazgeçemem..
  3. endüstrisi türkiye cumhuriyeti gayri safi yurt içi hasılasında azımsanmayacak bir yüzdeye sahip olup, gıda ekonomisinin bel kemiğidir. herhangi bir dükkan, veyahut mağazanın bir köşesinde satılabilme potansiyeli vardır. rastgele seçilmiş bir halka açık alana yerleştireceğiniz çiğ köfte standı asla göze çarpmayacaktır.
  4. korunması gereken değerlerdendir. yozlaşan tüm değerlerimiz gibi malesef çiğ köfte de nasibini almıştır. mantar gibi türeyen bulgur satış noktaları çiğ köfte lezzetine yakışmayan sanayi ürünleri satmaktadırlar. çiğ köfte dışarda yapılmaz makul ölçüde yapılabilir o yüzden bir ev gıdası olarak tüketilmesi gerekir. güçlü bir er kişiye ihtiyaç vardır. bulgur ve yağsız sinirsiz et birbiri ile çok iyi örtüşür. bu iki örtüşene diğer baharatlar eşlik eder tam bir tarifi olmaz. yöreden yöreye değişir.
  5. bundan yaklaşık 10 yıl önce idi hikaye. o zamanlar bir de böyle adım başı çakma çiğ köfteciler yoktu. nasıl artık aşkımız depreştiyse bir gün kaldığımız belediye yurdunda, kıt imkanlar ve yasaklar içerisinde çiğ köfte yapmak istedik. hiç abartmıyorum iki saate yakın 3-4 hatun yoğurduk durduk, ha babam de bamam.. olmuş mu diye de bir de tavana fırlattık. ayy nasıl bir iğrençliktir, düşünüyorum da. gelen bakıyor tavana, giden bu ne diyor içinden.

    bu arada felaket bir acısı vardı köftenin. hangi akla hizmet doldurduysak artık. şimdilerde çiğ köfte ayak üstü yeme kültürüne büyük oranda hizmet etmekte olup gelişi güzel üretilmektedir.bu düzene çıkan annemse, bunun için özel olan tepsilerden alıp kendisi yapmaya başladı ev halkına.^: temizlik çok önemli pek tabi.^
  6. izmir'e geldiğimden beri demirbaş yemeğim oldu.
    bir şey yapmaya erindiğimizde çiğ köfte söylüyoruz.
    mesela birazdan gelecek.
    ordan da spora gideceğim.