1. Ülkü ocakları istanbul il başkanlığı tarafından yapılan yürüyüşte gerçekleşen faşist saldırı. haber linki geçtiğimiz günlerde aynı zihniyetteki kişiler çinli lokantasına saldırıp müslüman çalışanları darp etmişlerdi.
  2. (bkz: gerçek faşizm bu değil)

    aynı zihniyet 1-2 hafta önce işletmecisi türk olan çin restoranına da saldırmışlardı. ülkeyi tamamen teksas'a çevirene kadar tam gaz devam edecekler bunları yapmaya.

    allahtan şu çok aşık oldukları öz türk (onlar da çekik sonuçta. bir koreli ne kadar çinliye benziyorsa öz türkler de o kadar çinliye benziyor) kimseleri bulup dövmemişler. şu durumdan daha trajik olan tek şey bu zira.
  3. ülkücüler bir haftadır çinli denk getiremedi. bakalım ilk şanlı zaferlerini ne zaman kazanacaklar.
  4. "çinde yaşayan türkler" facebook sayfası son zamanlarda ki çin-türkmen olaylarıyla ilgili bir açıklama yapmış. buradan okuyabilirsiniz. ondan sonra altta ki yorumları da bir okuyun. çok sağlam mizah malzemesi var.
  5. çinlileri umutlu kılacak ,uygur türklerini ve bizleri umutsuzluğa sürükleyecek davranış.bu adamlar bu olaydan hemen öncede çin yemekleri yapan bir türk restoranını yakıp yıkıp , aşçısı olan uygur türkünü dövmediler mi? böyle gerizekalı, mal sürüsü bir kitlenin düşmanın olmasından güzel ,dostun olmasından korkunç ne olabilir.
  6. "protesto ahlakını" bir kez daha gözden geçirmemiz gerektiğini gösterir.

    velev ki bu kişiler çinli olsalar bile doğu türkistan'da yaşanan zulmün sorumluları değiller.

    boş beleş , hamasi hareketler yerine atılacak sağlam toplumsal adımlar türkistanlı mazlumlara daha faydalı olacaktır.