1. demo'nun halk anlamına gelişinin yanında, prova anlamında, aslı oluşturulmadan önce gerçekleştirilen bir ön hazırlık anlamına geldiğini de düşünürsek, demokrasinin pratikte bir türlü krasi^:egemenlik^ evresine geçemediğini de söyleyebiliriz. bu bakımdan demokrasi, kendisi hiç tecrübe edilemeyecek olan ama hep geliştirilme sürecinde kalan ütopya-vari bir kavram olarak karşımıza çıkabilir.

    bu fikre ilham niteliğindeki entry için (bkz: #54638)
  2. yoksul halkın hak ve özgürlüklerini korumak için çoğunluğun yönetimidir. çoğunluk derken sadece %50 gibi bir oran yeterli değildir. bu yüzdelik kesimin manipüle edilmemiş şaibesiz bir seçimle parlementoya vekil yollaması demokrasinin kırmızı çizgisidir.
  3. seçimler bir şeyleri değiştirecek olsaydı yasaklanırdı,zengin egemenli toplum yapısı devlet tarafından meşrulaştırılmakta ve piyasa ekonomisi adı altında ve rekabet gerekçe gösterilerek devletin iş piyasasından soyutlanması ile halkın çıkarlarını koruması için var olan devlet, artık işlevini yetine getirmemekte.

    kriz anlarında halka değil iş dünyasına yönelik destek paketleri açıklayarak (bkz: örn; turizme destek paketi) sadece iş adamının kazanmasını sağlamakta zararı ise vatandaşa sokmakta.

    demokrasi bunun neresinde dersen, tam ortasında daha doğrusu hiç bir yerinde derim ,ya bir şeyleri değiştirecek olsa demokrasinin bel kemiği olan seçimleri yasaklarlardı yüz yıldır seçimler dünyada bir şeyi değiştirmedi.
  4. türk halkının haketmediği, layık olmadığıdır.
  5. demokrasi ile ilgili eleştirilere katılmak kendi adıma pek mümkün değil. liberal demokrasi ve çoğulculuk ve çoğunlukçuluk üzerine az biraz okumak faydalı olacaktır.
  6. başkanlığın gelmesiyle kaybolacak yönetim şekli.
  7. koyunun çok olduğu yerde koç çok olurmuş. yaşam koçu tanımım.

    koyunların oylama yapıp bir koç seçmesi o yüzden ne oy kullanırım ne seçimle ilgilenirim ne başkanla. ben bu sistemin iyi bir sistem olduğuna inanmıyorum. seçimle devrim yapılmaz. dünya tarihinde seçimle hiçbir devrim yapılmamıştır. devrim savaşla direnişle eğitimle olur. gençlere tek tavsiyem her imkan olduklarında kitap okumaları.
  8. bir eğitim işidir.
  9. inanmadığım yönetim biçimi.

    geri zekalı insanların demorasisinde yaşamaktansa adil ve zeki bir hükümdarın (filozof kral) hükümranlığı altında yaşamayı tercih ederim.

    herkesin her şey hakkında söz sahibi olması ve belirlemesi gerekmez.