1. sessiz ve vakur olan, sizi yargılamayan, yarı yolda bırakmayan, karanlığa meşale olan ve sizi asla yalnız bırakmayan en kadim dostunuz, arkadaşınız; kitaplardır.

    (bkz: orta okul şiiri gibi oldu)
  2. liseden sonra asla olmayandır.
    usami
  3. klişe mode on
    *birlikte kahkahalar attığınız insandır
    *müziktir
    *kitaptır
    *en iyi arkadaş diye bir şey yoktur
    *birlikte saçmaladığınız insandır
    klişe mode off
  4. lise arkadaşıdır der durur insanlar. bende biraz aptal, biraz hayalci dedim madem bu kadar önemli asla kaybetmeyeyim. sonradan baktım ki sırf bir klişeyi haklı çıkartmak için birinin huyuna gitmek falan çok saçma. iyi ki de bakmışım da artık görüşmüyoruz kendisiyle.
    sizi anlayabilen, tamamlayan kişidir ille de liseyle bir bağlantısı olmasına gerek yoktur sonuç olarak.
  5. "nereye gidersek gidelim, yanında en şebelek olduğumuz insanlara dönecek adımlarımız. ama günler ama yıllar sonra. en güzeli bu."

    diye okumuştum bir yerde, nereye gidersek gidelim özlediğimiz insanlardır en iyi arkadaşlarımız. her şeyi konuştuğumuz, saatlerce güldüğümüz bazen ağladığımız, sevdiğimiz sevildiğimiz insanlardır. iyi ki de varlardır.
  6. bakışlarınızdan bile ne demek istediğini anladığınız kişidir efenim.
  7. 21yıllık arkadaşım evet onun kırkı çıkmış ben doğmuşum aynı apartmanda birlikte büyüdük 5 yaşına kadar sonra biz taşındık onlar orda kaldı ama bu bizim her gün görüşmemize engel değildi evimizde fazla uzak değildi zaten hayatımdaki tek dostum her şeyini bildiğim her şeyimi bilen tek insan tüm saçmalıkları birlikte yaptığım insan kan bağı olmayan kardeşim. siyasi görüşümüz hiç aynı olmadı o kapalıydı ben açık o sorun değildi ancak siyasi görüş benim için çok önemliydi ama neden bilmiyorum onunla hiç sorun olmadı bu bir çok noktada ayrı düştük ama hiç kopmadık farklı şehirlerde üniversite okuduk yinede hergün görüştük. iyiki var iyiki hayatımda.
  8. hayatınızda söz sahibi olan ve bu yetkisini iyi kullanan kişi olabilir.
    abi
  9. kötü günde de yanında olandır.
  10. sadece kendindir.