1. kadınlar arasında olanı desteklediğim,erkekler arasında olanı iğrenç bulduğum cindel tercih.
  2. ilişkidir. eşcinsel de olsun, karşı cins de olsun kalptir bu. toplumdan soyutlanmalarına gerek yok.
  3. tercih veya eğilim değil, yönelimdir. örneğin homoseksüel eğilim diye bir şey olmaz. hani heteroseksüelim ama homoseksüel eğilimlerim var diyemem. heteroseksüelsem hemcinslerime yönelmem, biseksüel veya homoseksüel veya diğerlerinden biriysem yönelmem mümkündür.

    bokunu çıkardın diyeceksiniz, fakat eğilim kelimesinin doğru olmadığını düşünüyorum.
  4. adım samuel, 25 yaşım, hem cinsime de ilgim yok, karşı cinsime de ilgim yok, hiç bi cinsime ilgim yok... :D:D
  5. karşı cinssiz bir hayat düşünemiyorum.
  6. "Eşcinsellik, bir cinsel yönelimdir. Cinsel yönelim, belli bir cinsiyetteki bireye karşı süregelen duygusal, romantik ve cinsel çekimi ifade eder. Cinsel yönelim, birçok insanda henüz cinselliği yaşamamışken ergenliğin ilk dönemlerinde ortaya çıkar. Eşcinsellik bir tercih değildir. Tercih iradi bir şekilde yapılır. Eşcinsellik, bir sabah aniden uyanıp "ben bugün kendi cinsimi arzulayayım" diyebileceğiniz bir durum değildir. Cinsel yönelim konusunda tercih yapamazsınız. Sadece, yaşayıp yaşamamayı tercih edebilirsiniz. Tercih yaklaşımı, eşcinsellerin uğradıkları ayrımcılıklara meşruiyet zeminini doğuruyor. Çok iyi niyetli gibi görünen "o senin cinsel tercihin" sözü, aslında beraberinde dışlamayı da getiriyor." (daha fazla bilgi için www.kaosgl.com)
  7. kendisini kuş zannedip ağaca tüneyenlerin akıl sağlığı yerinde değildir çünkü akıl, bedeni yanlış algılamaktadır (hormonlar vs.). aynı şey eşcinseller için de geçerlidir. akıl ile beden arasında bir uyumsuzluk vardır.
  8. metaforik olarak aslında olmayan ilişkidir. misal ahmet ve mehmet sevgili diyelim. şimdi ben bunların hangisine erkek diyeceğim? diğer bi nokta homoseksüellik tercih, yönelim veya eğilim değildir. bozukluktur. bu ayıp değil. şimdi bi şizofren peygamberliğini ilan etse "canım adamın peygamberliğe eğilimi var" mı diyeceğiz? depresyon hastası intihar edeceğini söylediğinde " tabi buyrun saygı duyarım bu sizin tercihiniz" mi diyeceğiz. yahu birazdan eksi manyağına çevireceksiniz beni biliyorum. ama defaten söyledim, yine söylüyorum. eşcinselliği normalleştiremezsiniz. lan yarın bir gün oğlunuz ardını dövdürse hiç mi içiniz burkulmayacak. elbetteki toplumda diğer bireylerden farkı olmamalı. bu durumdan dolayı yargılanmamalı, ayıplanmamalı. ama bir çüklünün "oh ne şahane göğüs kılların var selami abi" demesi de alkışlanacak bişey değil. dur peşinen yazayım. şimdi eşcinselliği sadece gay'lik olarak değerlendirdiğim için suçlanacağım. lezbiyenlikle ilgili düşüncem de aynı. ama femdom ilişkiyi fantezi olarak değerlendiririm. adam karısına strapon taktırıp pasife geçerse (ki hoş değil), takdirimi kazanmasa da güler geçerim. çünkü gerçekten tablo çok tiyatral. kalkıp " homofobi de pembişliktir ama" diyen olursa (ki genelde bu cevap gelir) her ortamda güreşe hazırım pek değerli yeğenlerim.
  9. türkiyede açık açık yaşaması çok zor olan ilişki türüdür. insanların eşcinsel ilişkilerine saygı duysam da, el ele tutuşmuş veya öpüşen(yiyişen) lezbiyen çift gördüğüm zaman iğrenirim. türkiyede erkekler lezbiyenleri genelde internette görüp, gerçek hayatta tecrübe edemedikleri için hoşlarına gider. ama gerçekler acıdır dostlar :)
  10. her insanın biseksüel olduğunu unutmayalım. erkeklerde x kromozu olması nedeniyle (kadınlık kromozomu) eşcinsellik daha yaygındır. bir de homoromantizm vardır ki o aslında bambaşka birşeydir. homoromantikler heteroseksüeldir genelde. karışık bir konu.