• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
fantastic beasts and where to find them - david yates
new york'taki gizli cadılar ve büyücüler topluluğunda yazar olan newt scamander'ın, harry potter'ın okulda henüz onun kitabını okumadan 70 yıl öncesindeki maceralarını anlatıyor.


  1. harry potter serisinden daha da eğlenceli olabilmiş bir filmdi. her ne kadar büyüden canavarlardan bahsetmiş olsa da film içinde akış olağandı, her şey normalmiş gibiydi. 3d için sanıyorum gördüğüm en iyi çalışmaydı atta bi ara güve yaklaştı yaklaştı burnumuzun dibinden göz kırptı, başka sahnelerde de kafamızı gözümüzü korumaya çalıştık. devam filmleri de gelecek gibi bitti. fantastik film sevenlere tavsiye edebilirim.
    abi
  2. orjinalinde hogwarts'ta ders kitabı olarak okutulan kitabın yazarı olan newt scamander'ın başından geçen bir macerayı anlattığı film.
    !---- spoiler ----!

    evet ileride kadınla evleniyorlar.

    luna torunla evleniyormuş, torun değilmiş.

    !---- spoiler ----!

    blogumda bir inceleme yazısı yazdım. okumak isteyenler için tık tık
  3. harry potter dunyasina yeniden dusmeme neden oldu. lise yillarimin belalisi yine geldi karsima. dersleri asip kitap okurdum o derece sarardi icine bu dunya. artik buyuduk diyorduk tekrardan dustum agina. bir haftadir o site senin bu site benim dolasip blog okuyorum. eski filmlerdeki kacirdigim ayrintilari, kitaplarda unuttugum kisileri yeniden gozden gecirme geregi duymama bu film sebep oldu. emegi gecenlere selamlar, gozlerinizden opuyorum (!).

    !---- spoiler ----!

    johnny depp birden grindelwald olarak cikinca karsima ikinci film icin simdiden sabirsizlanmaya basladim. bir jack sparrow olmasa da bu rol ona cok yakisir. castta oldugunu bilmeden izleyince buyuk supriz oldu acikcasi. ayni olayi (bkz: 21 jump street - phil lord, christopher miller) filminde de yasamistim. johnny abimiz kut diye karsima cikinca sok olmustum. kendisi zaten efsane 21 jump street dizisinin basroluydu gencliginde.

    !---- spoiler ----!
  4. başrol oyuncusu eddie bişey'i danish girl'de çok beğenmiştim harry poter serisini de severim ama bu film olmamış.ileri sara sara zor izledim. 3 puan verdim puanı düşsün diye. pişman değilim.
  5. dumbledore ve voldemort düellosundan sonra, hatta eskiden çoluk çocuğun yaptığı büyülerdeki efektlerden sonra, büyüler için çok uğraşmadan çekilmesi üzmüş bir rowling büyücü dünyası filmi.

    rol konusunda bir sıkıntı göremedim, karakterlerde de bir problem yoktu. film, kendine has bir havaya sahipti ve yaratmak istedikleri havayı da yansıtabildiklerini düşünüyorum. ayrıca obscurus mevzusunda oluşturdukları ufak şüpheyi beğendim, daha iyi şeyler ayarlanabileceğini düşünsem de.

    film kendi başına ele alındığında başarılı olduğu söylenebilir, rowling'in büyücü dünyasındaki bir film içinse zayıftı. canavarlara odaklanmak için büyülere ve büyücülere yeterli özeni göstermemişler.